back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν – Λαβρόφ για τη σύλληψη του αμερικανού ανταποκριτή

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία για την σύλληψη του δημοσιογράφου της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς από τις ρωσιές αρχές με την κατηγορία της κατασκοπίας, είχαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ – Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν απαίτησε την άμεση απελευθέρωση του Αμερικανού δημοσιογράφου, από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ο υπουργός διαβίβασε τη μεγάλη ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για την απαράδεκτη κράτηση από τη Ρωσία ενός δημοσιογράφου Αμερικανού πολίτη. Ο υπουργός απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή του», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βένταντ Πάτελ.

Από τη μεριά του το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι ο κ. Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε στον  υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ πως είναι απαράδεκτο η Ουάσινγκτον να πολιτικοποιεί την υπόθεση του δημοσιογράφου της Wall Street Journal ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για κατασκοπεία στη Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως ο Λαβρόφ είπε στον Μπλίνκεν πως η μοίρα του Γκέρσκοβιτς θα αποφασιστεί από δικαστήριο. Επανέλαβε τον ισχυρισμό της Ρωσίας, για τον οποίο δεν έχει δώσει δημόσια καμία απόδειξη, ότι ο δημοσιογράφος πιάστηκε “επ΄αυτοφόρω” την περασμένη εβδομάδα.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επέστησε «την προσοχή του Μπλίνκεν» στην ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις των ρωσικών αρχών, σύμφωνα με τον νόμο και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, ανέφερε το υπουργείο.

“Τονίστηκε με έμφαση πως είναι απαράδεκτο αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον και τα δυτικά ΜΜΕ να ανακατεύουν με τη σαφή πρόθεση να δώσουν σε αυτή την υπόθεση πολιτικό χρώμα.”

Η συνδιάλεξη έγινε με πρωτοβουλία του Μπλίνκεν, ανέφερε η ρωσική πλευρά.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα