back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βραζιλία: Το 29% των πολιτών αποδοκιμάζει τα πεπραγμένα του Λούλα στην προεδρία

Διαβάστε επίσης

Σχεδόν το ένα τρίτο των πολιτών της Βραζιλίας αποδοκιμάζει τις επιδόσεις του κεντροαριστερού προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα αφότου ανέλαβε την εξουσία στην αρχή της χρονιάς, ποσοστό χονδρικά ίσο με αυτό των πολιτών που εξέφραζαν δυσαρέσκεια για τα πεπραγμένα του ακροδεξιού προκατόχου του τους πρώτους τρεις μήνες της δικής του προεδρίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες.

Ο Λούλα, 77 ετών, που ασκεί τα καθήκοντά του από τον Ιανουάριο, μετά την οριακή νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου στις οποίες αντιμετώπισε τον Ζαΐχ Μπολσονάρου, πιστώνεται θετικές απόψεις για το έργο του ως τώρα από το 38% του δείγματος μεν, αλλά αντίθετα το 29% αποδοκιμάζει τα πεπραγμένα του, σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Datafolha για λογαριασμό της εφημερίδας Folha de São Paulo.

Ο κ. Μπολσονάρου, ο πρώην πρόεδρος (2019-2022), ουδέποτε αναγνώρισε την εκλογική του ήττα. Την 8η Ιανουαρίου, μία εβδομάδα αφού ανέλαβε την εξουσία ο Λούλα, οπαδοί του ακροδεξιού πολιτικού εισέβαλαν στα κτίρια της προεδρίας, του Κογκρέσου και του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Μπραζίλια προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές, καταστρέφοντας μεταξύ άλλων έργα τέχνης ανυπολόγιστης αξίας.

Έπειτα από περίπου τρεις μήνες ιδιότυπης εξορίας του στις ΗΠΑ —αναχώρησε για τη χώρα αυτή πριν από την ορκωμοσία του διαδόχου του—, επέστρεψε στη Βραζιλία αυτή την εβδομάδα.

Η δημοσκόπηση της Νταταφόλια διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.028 πολιτών σε 126 πόλεις την Τετάρτη και την Πέμπτη. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα