back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αντετοκούνμπο: “Όταν σκέφτεσαι το βραβείο του MVP, βάζεις πίεση στον εαυτό σου”

Διαβάστε επίσης

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πραγματοποιεί μεγαλειώδη εμφάνιση, οι Μπακς πήραν το ντέρμπι απέναντι στους Σίξερς στο Μιλγουόκι με 117-104.

Μετά τη λήξη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για το ματς, τόνισε ότι είναι σπουδαίο πως βρίσκεται και πάλι στην κουβέντα για το βραβείο του MVP ενώ υποστήριξε πως δεν το σκέφτεται καθώς μπορεί να του προσθέσει έξτρα πίεση.

Πιο συγκεκριμένα ο «Giannis» είπε:

Για το αν ήταν πιο συγκεντρωμένοι οι Μπακς λόγω της βαριάς ήττας από τους Σέλτικς πριν μερικές ημέρες: «Σίγουρα παίξαμε πιο σκληρά και ομαδικά. Προφανώς πιστεύουμε ότι είμαστε καλή ομάδα, αλλά πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Οι καλές ομάδες βγάζουν αντίδραση μετά από μία κακή ήττα. Πιστεύω ότι αυτό κάναμε. Είχαμε μία κακή ήττα από τους Σέλτικς και σήμερα θέλαμε να θέσουμε τον τόνο ως ομάδα, να παίξουμε ομαδικά και να ζήσουμε με το αποτέλεσμα».

Για το τι σημαίνει για αυτόν η κούρσα του MVP: «Απλώς προσπαθώ να βελτιωθώ. Να απολαύσω το παιχνίδι. Όταν σκέφτεσαι το βραβείο του MVP, απλώς βάζεις πίεση στον εαυτό σου. Εγώ είμαι χαρούμενος για το πού βρίσκομαι στην ζωή και ο Θεός με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο, ώστε να μπορώ να κυνηγήσω το όνειρό μου. Είμαι ευτυχισμένος για τα παιδιά μου, τα αδέλφια μου, την μητέρα μου, την σύντροφό μου, την ομάδα μου. Προφανώς είναι σημαντικό το να αναδειχθείς MVP στο NBA, αλλά εγώ είμαι ευτυχισμένος που ο Θεός με αφήνει να βγαίνω στο παρκέ και να απολαμβάνω το μπάσκετ.

Ο κόουτς πιστεύει ότι είμαι ο MVP, ωραία. Αν δεν το πίστευε, πάλι ωραία. Έχουμε ακόμα 4 αγώνες, πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ, να μεινουμε υγιείς και να απολαύσουμε το παιχνίδι, γιατί μπορεί να πάρεις το MVP και να είσαι μίζερος. Δεν είμαι εγώ τέτοιος άνθρωπος. Είναι σπουδαίο κοπλιμέντο. Χάρηκα όταν κέρδισα δύο βραβεία. Είναι σπουδαίο να είμαι στην κουβέντα τα τελευταία 5 χρόνια και είμαι συνεπής, βοηθώντας την ομάδα μου να είναι σπουδαία. Ο μοναδικός στόχος είναι να μπαίνω σε θέση ώστε να είναι σπουδαία η ομάδα μου».

Για το πόσο σημαντικά ήταν τα σερί των Μπακς όταν οι Σίξερς πλησίαζαν στο σκορ: «Στο πρώτο μέρος παίζαμε ομαδικά, στην τρίτη περίοδο κόλλησε λίγο η μπάλα στα χέρια μας για αυτό οι Σίξερς μείωσαν. Μετά όμως βρήκαμε ρυθμό, κυκλοφορήσαμε την μπάλα, βάλαμε σουτ και βγάλαμε άμυνες, για αυτό πήραμε την διαφορά πίσω».

Για το πώς πιστεύει ότι έχει βελτιωθεί ως ηγέτης: «Εγώ κάνω ό,τι έκανα και τα προηγούμενα χρόνια. Προσπαθώ να μιλάω περισσότερο. Έχουμε καινουρια παιδιά στην ομάδα και προσπαθώ να τους ενσωματώσω στην ομάδα και να τους δειξω την κουλτούρα μας. Ότι δεν είμαστε εγωιστές και δεν έχει σημασία ποιος παίκτης θα σκοράρει, ότι ο καθένας μπορεί να βγει μπροστά. Ότι παίζουμε χωρίς εγωισμούς. Προσπαθώ να δίνω το παράδειγμα από την ρούκι χρονιά μου. Όσο μεγαλώνω προσπαθώ όμως να μην μιλάω τόσο πολύ και να κουράζω τον κόσμο, παρά να μιλάω όταν έχει σημασία».

Για το πόση εμπιστοσύνη αισθάνεται ότι έχει όταν επιστρέφει στο παρκέ νωρίς έχοντας 4 φάουλ: «Είναι σπουδαίο να σε εμπιστεύεται ο προπονητής σου, γιατί τα δίνεις όλα χωρίς να αμφισβητείς τον εαυτό σου. Έχω βρεθεί σε αυτή την θέση αρκετές φορές. Εξαρτάται όμως και το πώς χρεώνομαι τα φάουλ. Αν χρεωθώ με φάουλ επειδή κατέβασα τα χέρια στην άμυνα ο κόουτς το αισθάνεται και με βάζει. Δεν νομίζω όμως ότι το πρώτο επιθετικό φάουλ που χρεώθηκα σήμερα ήταν φάουλ. Εγώ όμως απλώς παίζω μέσα από τα προβλήματα και ο κόουτς το καταλαβαίνει για αυτό με έβαλε ξανά στο παρκέ».

Για το γεγονός ότι οι Μπακς προσπάθησαν να περιορίσουν τις πάσες του Χάρντεν στον Εμπίντ στο Pick and Roll και πόσο δύσκολο είναι να προετοιμαστούν για αυτό: «Είναι σπουδαίος παίκτης και διαβάζει καλά το Pick and Roll. Όταν πηγαίνει στο αριστερό του χέρι συνήθως πασάρει στον Εμπίντ ή αλλιώς πίσω του ή στην γωνία. Δεν πρέπει όμως να τον αφήσεις. Κάποιες φορές έβγαλε τις πάσες που ήθελε, άλλες κάναμε deflection, άλλες την κλέψαμε και πιστεύω ότι αυτό έβγαλε τους Σϊξερς λίγο εκτός ρυθμού. Αυτό θέλαμε, αλλά και να οδηγήσουμε τον Χάρντεν πάνω στον Λόπεζ, εμένα ή τον Πόρτις ώστε να μην πασάρει στον Εμπίντ».

Για το κατά πόσο σημαντικές είναι προσθήκες των Ινγκλς και Κράουντερ και το ότι η ομάδα είναι δεμένη μεταξύ της: «Είμαι χαρούμενος που η ομάδα είναι δεμένη. Είναι σημαντικό, αλλά δεν έχει σημασία μόνο αυτό, αλλά να παίζουμε καλά στο γήπεδο χωρίς εγωισμούς. Το κάνουμε αυτό, αλλά πρέπει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να βελτιωθούμε. Πρέπει να παλέψουμε μαζί και αισθάνομαι ότι η ομάδα καταλαβαίνει πως αν κάποιος σου φωνάξει, το κάνει για καλό. Όταν κάποιος παίκτης μιλάει στον οποιονδήποτε το κάνει για να σε βελτιώσει. Έχουμε καλό ρεκόρ, το καλύτερο στο NBA, αλλά πρέπει να παλέψουμε. Με αυτή την ομάδα, αν παλέψουμε για κάθε κατοχή σε κάθε παιχνίδι, θα είμαστε σε καλό σημείο. Αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε δεν έχει σημασία πόσο δεμένοι είμαστε, δεν θα είμαστε επιτυχημένοι».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα