back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τέλη κυκλοφορίας: Άνοιξε η πλατφόρμα MyCar της ΑΑΔΕ για πληρωμή με το μήνα

Διαβάστε επίσης

Τη δυνατότητα να ταξιδέψουν οδικώς την περίοδο του Πάσχα καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας για ένα η περισσότερους μήνες, χωρίς καμία προσαύξηση, έχουν από σήμερα οι περίπου 120.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. που τα έθεσαν πέρυσι σε ακινησία με ηλεκτρονική δήλωσή τους στην εφορία.

Η άρση ακινησίας του οχήματός τους, η οποία συνεπάγεται τοποθέτηση των πινακίδων κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό για την επανακυκλοφορία του, γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ my Car, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με το μήνα ή τους μήνες επανακυκλοφορίας του οχήματος.

Όσοι κάτοχοι Ι.Χ επανακυκλοφορήσουν το αυτοκίνητό τους για ένα μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους και για το χρονικό διάστημα επανακυκλοφορίας για το οποίο θα καταβληθούν τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας. Οποιαδήποτε προσπάθεια συνέχισης της κυκλοφορίας πέραν του καθορισμένου χρόνου συνεπάγεται αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα