back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θ. Κολυδάς: Η κακοκαιρία “ILINA” θα επηρεάσει και αύριο πολλές περιοχές της χώρας

Διαβάστε επίσης

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “ILINA” επηρεάζει ήδη πολλές περιοχές της χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους τοπικά θυελλώδεις στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, που μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, δείχνουν ότι το σύστημα κακοκαιρίας ILINA,προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας και αύριο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους τοπικά θυελλώδεις στο Αιγαίο.

Από σήμερα Δευτέρα 3-4 και από αργά το βράδυ προβλέπονται ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και στην κεντρική και Ανατολική Μακεδονία
και τις βραδινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Για αύριο, Τρίτη προβλέπονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές ώρες θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες, η Κρήτη, η νότια Εύβοια και η νότια Πελοπόννησος. Τις νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά».

Λόγω των νοτιάδων που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο οι θερμοκρασίες δεν θα πέσουν σημαντικά και γι’ αυτό τα χιόνια θα περιοριστούν κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα