back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Επίθεση» της Σβιτόλινα στην WTA

Διαβάστε επίσης

Στην διαπίστωση ότι οι Ουκρανές τενίστριες, δεν έχουν αρκετή υποστήριξη από το διοικητικό όργανο του γυναικείου τένις, την WTA, εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα τους, προέβη σήμερα, η Ελίνα Σβιτολίνα.

Η Ουκρανή πρωταθλήτρια, που επέστρεψε στα κορτ, στο Charleston Open, μετά από ένα διάλειμμα λόγω μητρότητας, τοποθετήθηκε προκειμένου να υποστηρίξει την 33χρονη συνάδελφο και συμπατριώτισσα της, Λέσια Τσουρένκο, η οποία είπε ότι αποσύρθηκε από το τουρνουά Indian Wells λόγω κρίσης πανικού που προκλήθηκε από μια συνομιλία που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του WTA, Στιβ Σάιμον, σχετικά με την απάντηση του παγκοσμίου τένις στην ρωσική εισβολή.

«Φοβόμαστε, νιώθουμε άδειοι. Αυτό που συμβαίνει στην Λέσια είναι πολύ λυπηρό. Οι άνθρωποι που δεν το έχουν βιώσει, δεν μπορούν πραγματικά να καταλάβουν πώς είναι να μην έχεις σπίτι, να μην νιώθεις ασφάλεια πουθενά, να έχεις οικογένεια στην Ουκρανία, κάτω από τις βόμβες και να ξέρεις ότι οι πόλεις της Ουκρανίας καταστρέφονται. Είναι φόβος και μεγάλο κενό», δήλωσε χαρακτηριστικά στην γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe», η Σβιτόλινα, η οποία ήταν στο Νο 20 της παγκόσμιας κατάταξης, όταν αποχώρησε από το tour, προκειμένου να γεννήσει.

«Η WTA έπρεπε να είχε κάνει περισσότερα, πολύ περισσότερα, σε πολλά θέματα. Τώρα είναι πολύ αργά. Υπήρξαν πολλά δελτία Τύπου και πολλές συνεντεύξεις. Ηταν άχρηστα», πρόσθεσε η Ουκρανή τενίστρια, ενώ ερωτηθείσα για την αντίδρασή της, σε περίπτωση που επιτραπεί σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές, να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι, σχολίασε: «Δεν το σκέπτομαι. Εναπόκειται στην Ολυμπιακή Επιτροπή και στην Ουκρανική Επιτροπή να το σκεφθούν και να κάνουν την επιλογή τους. Η δουλειά μου, ως παίκτρια, είναι να προετοιμάζομαι».

πηγή-ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα