back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ισραήλ: Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επίθεση-Συνελήφθη ο δράστης

Διαβάστε επίσης

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο της χώρας και ο δράστης συνελήφθη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφοριές από την αστυνομία και την υπηρεσία παροχής πρώτων βοηθειών.

Ένας ύποπτος συνελήφθη αφού μαχαίρωσε δύο στρατιώτες κοντά στη στρατιωτική βάση Τζριφίν, κοντά στην Μπέερ Γιακόβ έξω από το Τελ Αβίβ, επεσήμανε η ισραηλινή αστυνομία σε σύντομη ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την Magen David Adom, το αντίστοιχο στο Ισραήλ του Ερυθρού Σταυρού, οι δύο τραυματίες είναι περίπου 20 ετών. Ο ένας έχει τραυματιστεί σοβαρά και ο άλλος ελαφρά. Και οι δύο έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Το 2003, στη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντας, εννέα στρατιώτες είχαν σκοτωθεί σε επίθεση αυτοκτονίας κοντά στη βάση Τζριφίν.

Η νέα αυτή επίθεση εξαπολύθηκε έπειτα από πολλά αιματηρά περιστατικά που έχουν σημειωθεί από την Παρασκευή, έπειτα από μια περίοδο ηρεμίας από την αρχή του Ραμαζανιού πριν δέκα ημέρες.

Χθες Δευτέρα δύο Παλαιστίνιοι μαχητές σκοτώθηκαν σε νέα επιδρομή του στρατού στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Το Σάββατο τρεις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν σε επίθεση με αυτοκίνητο στη Δυτική Όχθη. Ο φερόμενος ως δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Την Παρασκευή η αστυνομία του Ισραήλ σκότωσε έναν Ισραηλινό Άραβα ο οποίος, όπως ανέφερε, άρπαξε το όπλο αστυνομικού και άρχισε να πυροβολεί στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Η οικογένειά του αμφισβητεί αυτή την εκδοχή των γεγονότων.

Από την αρχή του έτους έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 91 Παλαιστίνιοι, 15 Ισραηλινοί και μία Ουκρανή, σύμφωνα με απολογισμό του AFP που καταρτίστηκε από επίσημες παλαιστινιακές και ισραηλινές αρχές.

Στους αριθμούς αυτούς περιλαμβάνονται, από την παλαιστινιακή πλευρά, μαχητές και άμαχοι, ανάμεσά τους και ανήλικοι, ενώ από την ισραηλινή πλευρά κυρίως άμαχοι, εκ των οποίων και ανήλικοι, καθώς και δύο μέλη της αραβικής μειονότητας.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα