back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΟΗΕ-Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν στις Αφγανές σε όλη τη χώρα να εργαστούν για τον διεθνή οργανισμό

Διαβάστε επίσης

Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν σε όλες τις Αφγανές εργαζόμενες στον ΟΗΕ, οι οποίες είναι “απαραίτητες” για τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας, να εργαστούν σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ καταγγέλλοντας μια “απαράδεκτη και ειλικρινά αδιανόητη” απόφαση.

Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα (UNAMA) είχε ανακοινώσει σήμερα ότι οι Αφγανές εργαζόμενες του ΟΗΕ, οι οποίες έως σήμερα απαλλάσσονταν από αυτού του είδους τα περιοριστικά μέτρα, εμποδίστηκαν να εργαστούν στην επαρχία Νανγκαρχάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν.

“Η UNAMA άκουσε να μιλούν για μια εντολή των ντε φάκτο αρχών που απαγορεύουν στις Αφγανές εργαζόμενες του ΟΗΕ να εργάζονται” και “μας είπαν μέσω διαφορετικών διαύλων ότι η απαγόρευση εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Στεφάν Ντουζαρίκ, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Σημειώνοντας ότι καμιά γραπτή εντολή δεν έχει λάβει ο ΟΗΕ επί του παρόντος, ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι υπεύθυνοι του ΟΗΕ αναμένεται να συναντήσουν αύριο Τετάρτη κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Καμπούλ σε μια προσπάθεια να πάρουν μια “σαφή” εξήγηση.

“Για τον γενικό γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες μια τέτοια απαγόρευση θα ήταν απαράδεκτη και ειλικρινά αδιανόητη”, πρόσθεσε, καταγγέλλοντας τη βούληση να “υπονομευθούν οι ικανότητες των ανθρωπιστικών οργανώσεων να βοηθούν αυτούς που χρήζουν μεγαλύτερης ανάγκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα