back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντετοκούμπο: “Να ζήσω ξανά το συναίσθημα της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος”

Διαβάστε επίσης

Ένα ακόμη βήμα προς την κατάληψη του κορυφαίου ρεκόρ του ΝΒΑ έκαναν οι Μπακς, που επικράτησαν των Ουίζαρντς στην Ουάσινγκτον με 140-128.

Μετά τη λήξη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για το ματς, για την πιθανότητα οι Μπακς να κατακτήσουν τον τίτλο αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι το πλεονέκτημα έδρας και ενός Game 7 στο Μιλγουόκι. Επίσης δήλωσε «πεινασμένος» ενώ τόνισε πως θέλει να ζήσει ξανά το συναίσθημα του πρωταθλητή.

Οι δηλώσεις του Αντετοκούνμπο:

Για την εμφάνιση των Μπακς που οδήγησε στην νίκη: «Ήταν μία ομαδική προσπάθεια. Όλοι βοήθησαν και έπαιξαν σκληρά. Προφανώς παίζοντας με τόσες απουσίες και χάνοντας τον Κόνατον μέσα στο παιχνίδι βγήκαν παιδιά μπροστά. Μας βοήθησαν να πάρουμε την νίκη. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι. Σήμερα είχαμε κάποιες καλές στιγμές που χτίσαμε καλές συνήθειες. Πρέπει όμως να κοιτάξουμε το ματς με το Σικάγο και να πάρουμε την νίκη».

Για την εμφάνιση του Τζέι Κράουντερ που είχε 19 πόντους: «Μπορεί να σουτάρει καλά. Δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν, αλλά όταν πήγαμε στους τελικούς ήταν βασικός στους Σανς και ένας από τους παίκτες που μιλούσαν πολύ, οπότε χρειαζόταν πλάνο για να τον αντιμετωπίσουμε. Είναι σπουδαίος παίκτης και τώρα είναι στο πλευρό μας. Είμαι χαρούμενος για αυτό και η ομάδα ενθουσιασμένη. Μπορεί να μας βοηθήσει και στις δύο πλευρές του παρκέ, να παίξει άμυνα, να να ανοίξει το γήπεδο, φέρνει προσωπικότητα. Μπορεί αν χρειαστεί να βάλει σερί πόντους όπως σήμερα και το χρειαζόμασταν αυτό».

Για το τι πρέπει να κάνουν οι Μπακς στα playoffs: «Πρέπει να βελτιωθούμε. Προφανώς πιστεύω ότι είμαστε καλή ομάδα, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε, να χτίσουμε την χημεία μας, να περνάμε καλά. Να χτίζουμε καλές συνήθειες κάθε μέρα. Είμαστε σπουδαία ομάδα με προοπτική. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ό,τι μπορούμε. Τίποτα δεν σου χαρίζεται σε αυτή τη λίγκα, δεν γίνεται να περιμένουμε ότι θα κάνουμε περίπατο. Πρέπει να παλέψουμε, να χτίσουμε σωστά σωματικά και πνευματικά, να τα δώσουμε όλα και με λίγη τύχη να τα πάμε καλά».

Για το αν οι Μπακς έχουν ακόμα δρόμο για να χτίσουν συνήθειες: «Σίγουρα πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε συνήθειες. Αυτό δεν σταματάει ποτέ. Πρέπει πάντα να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να παίζουμε ομαδικά, να καταλαβαίνουμε ότι σε κάθε ματς μπορούμε να χτίσουμε κάτι. Δεν αφορά εμένα ή κάποιον άλλο παίκτη, αλλά πώς θα είμαστε ως ομάδα για να πάμε μακριά. Νομίζω ότι έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα. Έχουμε ακόμα 3 παιχνίδια και τα playoffs».

Για την σημασία του πλεονεκτήματος έδρας: «Στο παρελθόν πάντα εσίαζα στην ομάδα μας, στο πώς θα βελτιωθούμε και όχι στο Νο1. Όταν πήραμε το πρωτάθλημα δεν ήμασταν πρώτοι στην κανονική περίοδο. Οι Σέλτικς, οι Σίξερς, οι Καβαλίερς και οι Νικς είναι όμως τέρατα. Θυμάμαι ότι πέρυσι ήμασταν 3οι στην Ανατολή και παίξαμε το Game 7 στην Βοστώνη.

Είναι ωραίο συναίσθημα να παίζεις το Game 7 στο σπίτι σου. Δεν σου εξασφαλίζει την νίκη, τίποτα δεν σου δίνεται σε αυτή την λίγκα. Σίγουρα όμως κάτι τέτοιο σου δίνει περισσότερες πιθανότητες να είσαι πετυχημένος. Δουλέψαμε όλο τον χρόνο για αυτό και ελπίζω να το εκμεταλλευτούμε όταν έρθουν τα playoffs».

Για το αν θα παίξει ρόλο για τους Μπακς και την ψυχολογία τους ότι στο παρελθόν έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Δεν έχει σημασία τι έγινε στο παρελθόν. Όταν εστιάζεις στο παρελθόν δεν μπορείς να δημιουργήσεις πράγματα στο μέλλον. Σε κρατάει πίσω. Ήταν σπουδαίο που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, αλλά αυτό ήταν πριν δύο χρόνια. Τότε είχα ένα παιδί και τώρα έχω δύο παιδιά. Είναι παλιά νέα.

Το θέμα είναι το τώρα. Θα είμαστε αρκετά πεισματάρηδες; Θα είμαστε ικανοποιημένοι; Εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος. Θέλω να κατακτήσω και άλλο πρωτάθλημα. Θέλω να ζήσω αυτό το συναίσθημα. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά πρέπει να το κερδίσουμε. Τίποτα δεν σου χαρίζεται. Πρέπει να το κερδίσουμε, δεν θα συμβεί έτσι απλά. Θέλω να νιώσω πάλι το συναίσθημα, όπως και οι συμπαίκτες μου. Έχουμε πολλά παιδιά που δεν έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να γράψουμε ξανά ιστορία φέτος, να μην μείνουμε στο 2021».

Για το αν περίμενε να επηρεάσει το παγκόσμιο μπάσκετ όταν μπήκε στο NBA: «Όχι, όχι, όχι. Ήμουν παιδί όταν ήρθα στην λίγκα και προσπάθησα να προσαρμοστώ, να ταιριάξω, να μάθω τους συμπαίκτες μου και να βοηθήσω την ομάδα. Να κερδίσω την εμπιστοσύνη των προπονητών μου. Ποτέ δεν περίμενα να βρεθώ στην θέση που βρίσκομαι. Έχω δουλέψει σκληρά, αλλά είμαι στου δρόμου τα μισά. Θέλω να παίξω 20 χρόνια στην λίγκα. Πρέπει να συνεχίσω να μαθαίνω, να βελτιώνομαι, να βοηθώ τους συμπαίκτες μου, να παίζω για την νίκη. Είμαι ευλογημένος που ο Θεός με έχει φέρει σε αυτή την θέση. Δεν το θεωρώ δεδομένο και δεν περίμενα ότι θα ενέπνεα τόσο κόσμο στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα