back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ε. Μουνδριανάκης για υπόθεση Σειραγάκη: Είναι  απολύτως αμετανόητος, δεν έχει ζητήσει ποτέ συγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειές τους

Διαβάστε επίσης

Οργή έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η είδηση ότι ο πρώην προπονητής μπάσκετ, Νίκος Σειραγάκης, περίπου 12,5 χρόνια μετά τη σύλληψή του και ενώ  καταδικάστηκε αρχικά σε 401 χρόνια για ασέλγεια σε 36 ανήλικους, αποφυλακίστηκε μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε στο συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνης, Ευάγγελος Μουνδριανάκης, τα  401 χρόνια φυλάκισης που του επιβλήθηκαν αρχικά,  με τη συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20 με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

«O Δικηγορικός Σύλλογος δι’ εμού ανέλαβε την πρωτοβουλία να υπερασπιστεί από τέτοιες ειδεχθείς συμπεριφορές την κοινωνία του Ρεθύμνου και μαζί με πέντε συναδέλφους, παρασταθήκαμε αφιλοκερδώς ως πολιτική αγωγή στη δίκη. Ως προς την ποινή που επιβλήθηκε, ο εγκλεισμός σε σωφρονιστικό κατάστημα αποσκοπεί πέραν του σωφρονισμού, στο να καταστήσει τον άνθρωπο αυτόν ανενεργό όσον αφορά στην εγκληματική του δράση ώστε να μη βλάπτει την κοινωνία», ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Μουνδριανάκης ανέφερε πως αυτή η απόφαση δεν είναι κοινωνικά αποδεκτή και πως ενώ η ποινή έχει ως στόχο τον σωφρονισμό, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στην περίπτωση του συγκεκριμένου ανθρώπου.

 «Είναι απολύτως εξοργιστικά όσα είχε δηλώσει όταν του είχε επιβληθεί αυτή η ποινή από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά, δηλαδή ότι μετά από 10 χρόνια, η δίκη του, η ποινή του, θα είναι παρωδία. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι  απολύτως αμετανόητος, περιφρονητικός όσον αφορά την έννομη τάξη, τον νομικό και τον ανθρώπινο πολιτισμό μας. Δεν έχει ζητήσει ποτέ συγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειές τους», σχολίασε.

« Η δικαιοσύνη έπραξε το καθήκον της στο ακέραιο επιβάλλοντας την συγκεκριμένη  ποινή η οποία ήταν απολύτως ανάλογη με τα κακουργήματα που διέπραξε αυτός ο άνθρωπος. Από εκεί και πέρα, στο κομμάτι της σωφρονιστικής πολιτικής, υπάρχει  πρόβλημα. Όταν αφήνεται ελεύθερος, θα πρέπει πρωτίστως να διαπιστωθεί ότι έχει πραγματικά σωφρονιστεί και το πρώτο δείγμα ως προς αυτή την κατεύθυνση είναι να έχει ζητήσει συγνώμη κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε δε, πως  είναι οιονεί δέσμια η αρμοδιότητα των Συμβουλίων Πλημμελειοδικών και Εφετών όσον αφορά στις αποφυλακίσεις.

 «Ειδικά για αυτού του είδους τα  εγκλήματα, θα έπρεπε να υπάρχει μια ιδιαίτερη μεταχείριση. Δεν μπορεί  αυτός ο άνθρωπος να αφήνεται ελεύθερος χωρίς να υπάρχει μια πιστοποίηση από ειδικούς για το αν έχει πράγματι μεταμεληθεί και δεν αποτελεί πλέον δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας», συμπλήρωσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα