back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο συνθέτης Γιώργος Νικητόπουλος… SOLO στον Αθήνα 9.84!

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος αυτοσχεδιάζει στο μικρόφωνο του Αθήνα 9,84!

Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Αυτή την Κυριακή 9 Απριλίου καλεσμένος ο  συνθέτης Γιώργος Νικητόπουλος.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε σύγχρονο τραγούδι στο Ωδείο Athenaeum.

Παράλληλα με τις σπουδές του στην Πολιτική Επιστήμη και την Ιστορία, ξεκίνησε να γράφει τραγούδια και μουσική για το θέατρο (Πολύ κακό για το τίποτα, Γέρμα, κ.α.) και να εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Από το 2016 εργάζεται ως συνθέτης.

Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική του δουλειά σε δικούς του στίχους και μουσική, με τίτλο «Κάτι από σένα», κυκλοφόρησε το 2017 από τις Εκδόσεις Μετρονόμος με τη συμμετοχή της Αγγελικής Τουμπανάκη, του Κώστα Μπερικόπουλου και της Παυλίνας Κατσή.

Τον  Δεκέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Τα Δώρα», (πάλι από τις Εκδόσεις Μετρονόμος) που περιλαμβάνει δέκα δικές του μελοποιήσεις ποιημάτων του σπουδαίου ποιητή  Μίλτου Σαχτούρη σε μια από τις ελάχιστες προσπάθειες μελοποίησης ποιημάτων του που έχουν καταγραφεί με ερμηνεύτριες την Ηρώ Σαΐα, την Αγγελική Τουμπανάκη και την Παυλίνα Κατσή και στις απαγγελίες του άλμπουμ τον Χρήστο Στέργιογλου.

 

Επιμέλεια και παραγωγή εκπομπής: Αριστέα Γιάννου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα