back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Αγοραστού: Να έρθει ο κόσμος στον Εθνικό Κήπο για να ξεκουραστεί σε ένα ιστορικό τοπόσημο που αναβαθμίζεται

Διαβάστε επίσης

Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, ειδικά τώρα την άνοιξη, δεν μπορεί παρά να περνά μέσα από τον πλέον εμβληματικό και από πολλές απόψεις ιδιαίτερο δημόσιο κήπο της πρωτεύουσας, τον Εθνικό Κήπο.

Στη σημασία του ιστορικού τοπόσημου που δίνει ανάσα στην πόλη και αποτελεί σημείο  ξεκούρασης και συνάντησης για τους κατοίκους της, αλλά και για τους επισκέπτες, αναφέρεται μέσω του Αθήνα 984, η Διευθύντρια του Εθνικού Κήπου,  Κατερίνα Αγοραστού.

Μιλώντας στον Γιώργο Αποστολίδη, έκανε λόγο για «έναν από τους ιστορικούς και σπουδαίους Kήπους της Ευρώπης που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Αθήνα» και κάλεσε τον κόσμο να τον γνωρίσει από κοντά, «για να περάσει κάποιες ώρες ηρεμίας κι απομάκρυνσης από το θόρυβο και τους  χαωτικούς ρυθμούς της σύγχρονης ζωής».

Αυτή τη στιγμή,  186 χρόνια από την οριοθέτησή του, με ένα σχέδιο του Δήμου Αθηναίων, συνολικού προϋπολογισμού 4,2 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ, βρίσκονται σε εξέλιξη στον Εθνικό Κήπο εργασίες ανανέωσης των υποδομών και η απόφαση τη Δημοτικής Αρχής να μην κλείσει, αλλά να λειτουργεί ταυτόχρονα με την πρόοδο των έργων, συνέβαλε στην επιμήκυνση του χρόνου παράδοσής τους.

Όπως  εξηγεί η προϊσταμένη του Τμήματος Εθνικού Κήπου στη Διεύθυνση Πρασίνου, «τα  συνεχιζόμενα έργα δεν αλλάζουν τον χαρακτήρα ούτε τη μορφολογία του Κήπου. Αντιθέτως, βελτιώνουν τις υπάρχουσες υποδομές σε σχέση με την άδρευση, τη μεταφορά ρευμάτων και καλωδίων,  που φαίνεται να …τρέχουν μέσα από τις φυλλωσιές…»

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι στην αναβάθμιση των υποδομών συμπεριλαμβάνονται εκτός από την άρδευση και κολώνες της ΔΕΗ, καθώς επίσης και ο αστικός εξοπλισμός,  με ανανέωση της σήμανσης, επιδιορθώσεις ή αλλαγές στα παγκάκια, τα καλαθάκια και τα κιόσκια που βρίσκονται στις εισόδους του Εθνικού Κήπου.

Όσο για τις καθυστερήσεις, η Κατερίνα Αγοραστού σημειώνει ότι συνέβαλε και η δύσκολη επιλογή να παραμείνει ανοικτός ο Κήπος ώστε να λειτουργεί παράλληλα με τις εκτελούμενες εργασίες ..

«Υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ, αυτή τη στιγμή, μέσα στον Κήπο. Είναι πράγματα που διορθώνονται με αυτή την εργολαβία. Επίσης, ο αστικός εξοπλισμός…παγκάκια, καινούργια σήμανση, καλαθάκια, μονοπάτια, τα κιόσκια στις εισόδους, επιδιορθώνονται ή ανανεώνονται…πρόκειται για μια εν εξελίξει σειρά εργασιών που βελτιώνουν την εικόνα του Κήπου και τις υποδομές του».

Κλείνοντας, μέσα από τη συχνότητα του σταθμού της πόλης, η κυρία Αγοραστού απηύθυνε  κάλεσμα στον κόσμο να επισκεφτεί τον Εθνικό Κήπο, παρότι ένα μικρό του κομμάτι, μένει κλειστό. «Αυτή την περίοδο είναι κλειστό ένα τμήμα περίπου 10 στρεμμάτων στο κέντρο του Κήπου. Εμείς, καλούμε τον κόσμο να έρθει, να περπατήσει στα  μονοπάτια και τα δρομάκια του, για να περάσει κάποιες ώρες γαλήνης μακριά από το χάος της σύγχρονης ζωής».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα