back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σβιάτεκ: “Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν αποκλεισθεί Γερμανοί, Ιταλοί και Ιάπωνες αθλητές”

Διαβάστε επίσης

Η Ιγκα Σβιάτεκ, εξέφρασε την λύπη της, επειδή η παγκόσμια κοινότητα του τένις, δεν αποφάσισε πέρυσι, να αποβάλει τους Ρώσους και τους Λευκορώσους παίκτες, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με την υποστήριξη της Λευκορωσίας.

Σε συνέντευξή της στο BBC, η Πολωνή επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, τόνισε ότι το τένις, έχασε την ευκαιρία να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στη Μόσχα, μην επιβάλλοντας γενικό αποκλεισμό παικτών από την Ρωσία και την Λευκορωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι διοργανωτές του Wimbledon πήραν αυτήν την απόφαση πέρυσι, αλλά στην τρέχουσα σεζόν, Ρώσοι και Λευκορώσοι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν στο διάσημο τουρνουά του Λονδίνου με ουδέτερα «χρώματα», ενώ μπορούν να συμμετάσχουν σε άλλες διοργανώσεις Grand Slam και στα τουρνουά της ATP και της WTA.

«Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γερμανοί παίκτες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής, όπως και οι Ιάπωνες και οι Ιταλοί», επεσήμανε η Σβιάτεκ και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι ότι κάτι τέτοιο θα έδειχνε στην ρωσική κυβέρνηση ότι μπορεί να μην άξιζε τον κόπο, να εμπλακεί σε πόλεμο με την Ουκρανία. Είμαστε απλώς αθλητές, ένα μικρό κομμάτι του κόσμου, αλλά ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός και ο αθλητισμός χρησιμοποιήθηκε ανέκαθεν για προπαγανδιστικούς σκοπούς. Το τένις, από την αρχή, θα μπορούσε να κάνει λίγο καλύτερα τα πράγματα, προκειμένου να δείξει σε όλους ότι οι τενίστες είναι κατά του πολέμου. Τελικά, δεν επελέγη αυτός ο δρόμος, αλλά τώρα, θα ήταν πολύ άδικο για τους Ρώσους και τους Λευκορώσους παίκτες να αποκλεισθούν, επειδή αυτή η απόφαση έπρεπε να ληφθεί πριν από έναν χρόνο».

Παράλληλα, η Σβιάτεκ, εκμυστηρεύθηκε ότι η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια παραμένει «μάλλον τεταμένη» και εξήγησε: «Δεν φταίνε οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι παίκτες, που έχουν τέτοιο διαβατήριο. Η κατάστασή τους είναι αρκετά περίπλοκη και είναι δύσκολο να μιλήσουν γι’ αυτό δυνατά. Όλοι έχουμε κάποιου είδους αντίκτυπο, που θα μπορούσε να βοηθήσει να σταματήσει η ρωσική επιθετικότητα. Οσον αφορά στις αποφάσεις, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τον δρόμο που ακολουθούν και οι άλλες ομοσπονδίες».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα