back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Ψηφίζεται τη Μεγάλη Τρίτη ή τη Μεγάλη Τετάρτη από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία που κατά την κυβέρνηση, θωρακίζει και ενισχύει τη δικαστική κρίση για τον εκλογικό αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη.
Η νέα ρύθμιση εισάγει ουσιαστικά δύο προβλέψεις:
Πρώτον, ορίζει ότι η απόφαση για την κάθοδο ή μη του κόμματος θα ληφθεί από την Ολομέλεια του αρμόδιου Τμήματος Α1 του Αρείου Πάγου και όχι από μια πενταμελή Επιτροπή, και δεύτερον, προβλέπει πως οι δικαστές-μέλη του Τμήματος, μπορούν να ζητήσουν τεκμηρίωση από άλλες δικαστικές ή άλλες Αρχές, για την θωράκιση της τελικής τους απόφασης.

«Οι νέοι να ψηφίσουν, να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον τους», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη youtuber, Nefeli Meg. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης φορολογικών συντελεστών, είπε ότι πίσω από το πανεπιστημιακό άσυλο κρύβονταν κακοποιά στοιχεία και τόνισε ότι τον ενοχλεί το “φακελάκι” στα νοσοκομεία.

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πύργο Ηλείας.
«Η χώρα οδεύει στο δρόμο της πολιτικής αλλαγής, αλλά και της απαλλαγής από την διακυβέρνηση της δεξιάς. Στις 21 του Μάη λέμε ως εδώ στο καθεστώς της αδιαφάνειας και της οικογενειοκρατίας, στο παρακράτος των υποκλοπών με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου και ηθικό αυτουργό τον Κ. Μητσοτάκη», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.
Κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη πως εδώ και μια τετραετία για οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα και απαιτείται η δική του παρέμβαση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να υποδύεται τον ανεύθυνο και ανήξερο πρωθυπουργό.

Στο Τζάνειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται ο 17χρονος που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού στον Ταύρο.
Το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 8 το βράδυ στην ισόπεδη διάβαση επί της λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως, στο ύψος της Μηθύμνης 1.

«Είναι σημαντικό να συνεχιστεί το θετικό και εποικοδομητικό κλίμα μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας που διαμορφώθηκε μετά τους σεισμούς δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο επισκέφθηκαν τις σεισμόπληκτες περιοχές.
Πρόσθεσε ότι το προσεχές διάστημα αναμένουμε θετικές εξελίξεις σε ορισμένα θέματα υποστηρίζοντας ότι θα παραταθεί χρονικά, μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου, το μορατόριουμ που προβλέπει την αποφυγή ασκήσεων στα διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση βρίσκεται ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος.
Προηγουμένως η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του μετά από τις καταγγελίες από έναν 19χρονο, πρώην τρόφιμο της οργάνωσης και έναν 15χρονο, ο οποίος φιλοξενείται εως σήμερα στη δομή. Οι αξιόποινες πράξεις φέρεται να έχουν τελεστεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2022.

Στην γραφική πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, στη γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής και πεζογράφος της μεταπολεμικής γενιάς, Αντώνης Σαμαράκης, παρουσία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του.
«Ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος, έγινε η «φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή». Ανύψωσε την ελευθερία ως απόλυτο και αναγκαίο ιδεώδες, τόσο στο συγγραφικό, όσο και στο κοινωνικό του έργο», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε την κ. Σαμαράκη, που όπως είπε με τις δράσεις της διαιωνίζει τη μνήμη και τις ανθρωπιστικές αξίες του.

Εντολή στον στρατό να κινητοποιήσει περισσότερες δυνάμεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις έδωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός μετά την αποψινή επίθεση στο Τελ Αβίβ.
Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας άνδρας σκοτώθηκε και άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα όχημα έπεσε πάνω τους και τους παρέσυρε, στην οδό Κάουφμαν, τη μεγάλη παραλιακή λεωφόρο της πόλης. «Όλα τα θύματα είναι τουρίστες».

Με ήττα συνοδεύτηκε το ευρωπαϊκό «αντίο» του Παναθηναϊκού για την εφετινή Euroleague. Οι «πράσινοι» έχασαν από την Άλμπα Βερολίνου με 88-84 στο ΟΑΚΑ, για την 33η και προτελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες προβλέπονται για σήμερα στην Αττική, μετά το μεσημέρι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα