back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ισραήλ: Ένας τουρίστας νεκρός και πέντε τραυματίες σε «τρομοκρατική επίθεση» με αυτοκίνητο στο Τελ Αβίβ

Διαβάστε επίσης

Ένας τουρίστας σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν, χθες Παρασκευή, στο Τελ Αβίβ σε «τρομοκρατική επίθεση» (σ.σ. όπως χαρακτηρίζεται από την αστυνομία) με αυτοκίνητο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου «εξουδετερώθηκε» από αστυνομικούς, όταν προσπάθησε να τραβήξει όπλο, ανέφερε εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας. Πρόκειται για ισραηλινό άραβα από την πόλη Καφρ Κασέμ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και εισήλθε σε πολυσύχναστο ποδηλατόδρομο κοντά στην παραλία. Σε βίντεο του Reuters διακρίνεται ένα λευκό αυτοκίνητο αναποδογυρισμένο στο γρασίδι του πάρκου. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, όπου έσπευσαν ασθενοφόρα για τη διακομιδή των τραυματιών σε νοσοκομείο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι επιβεβαίωσε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ότι το θύμα είναι Ιταλός, όπως πιθανότατα και οι τραυματίες σε αυτήν την «θρασύδειλη επίθεση».

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε λίγη ώρα αργότερα η ιταλική κυβέρνηση τονίζεται ότι η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε την βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Ιταλού Αλεσάντρο Παρίνι στην τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός – όπως τονίζεται στο ανακοινωθέν – βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας του εκλιπόντος και των τραυματιών, ενώ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς το κράτος του Ισραήλ.

Ήταν η δεύτερη φονική επίθεση σε διάστημα λίγων ωρών, αφού νωρίτερα δύο αδερφές σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δέχθηκε πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στην αστυνομία «να κινητοποιήσει όλους τους έφεδρους συνοριοφύλακες» και στον ισραηλινό στρατό «να κινητοποιήσει πρόσθετες δυνάμεις για να αντιμετωπίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα