back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπουρκίνα Φάσο: 44 άμαχοι νεκροί από επίθεση σε δύο χωριά

Διαβάστε επίσης

Σαράντα τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή κατά τη διάρκεια επίθεσης σε δύο χωριά στο βορειοανατολικό τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα, σε ένα νέο αιματηρό επεισόδιο στη χώρα που μαστίζεται από τη βία των τζιχαντιστών.

“Ο προσωρινός απολογισμός αυτής της αποτρόπαιης και βάρβαρης επίθεσης” που είχε στόχο τα χωριά Κουράκου και Τοντόμπι “κάνει λόγο για 44 νεκρούς και τραυματίες”, δηλώνει ο κυβερνήτης της περιοχής Σαχέλ, ο αντισυνταγματάρχης Ροντόλφ Σόργκο.

Τριάντα ένας σκοτώθηκαν στο χωριό Κουράκου και 13 στο Τοντόμπι, διευκρινίζει.

Σύμφωνα με έναν κάτοικο του Κουράκου, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά το Γαλλικό Πρακτορείο, “μεγάλος αριθμός τρομοκρατών εισέβαλε” στο χωριό αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

“Όλη τη νύχτα ακούγαμε πυροβολισμούς. Το πρωί της Παρασκευής είδαμε ότι υπήρχαν αρκετές δεκάδες νεκροί”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με κατοίκους, αυτή η τοποθεσία αποτέλεσε στόχο, σε αντίποινα για το λιντσάρισμα λίγες μέρες νωρίτερα δύο τζιχαντιστών που είχαν προσπαθήσει να κλέψουν ζώα.

Πρόκειται για μια από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις από τότε που ο λοχαγός Ιμπραήμ Τραορέ πήρε στην εξουσία μετά το πραξικόπημα της 30ής Σεπτεμβρίου 2022.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα