back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του ΚΥΑΔΑ η Ανοιχτή Πόλη

Διαβάστε επίσης

Τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του ΚΥΑΔΑ επισκέφτηκαν ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος και οι δημοτικές σύμβουλοι Μαίρη Βαβαγιάννη και Έφη Γιαννοπούλου.

Στην συνέχεια έδωσαν το παρόν στην πορεία που στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε η “Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών”

Aνοιχτή Πόλη: Προστασία για τους ευάλωτους, στήριξη για τις δημοτικές κοινωνικές δομές

Η Ανοιχτή Πόλη ήταν χτες το απόγευμα έξω από το Υπουργείο Εργασίας, στην πορεία που κάλεσε η «Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών», για να διεκδικήσει, μαζί με πολίτες και συλλογικότητες, την απόκρουση της συγκάλυψης και την αποτελεσματική προστασία του 12χρονου θύματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης στον Κολωνό.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος, μαζί με τις δημοτικές συμβούλους Μαίρη Βαβαγιάννη και Έφη Γιαννοπούλου καθώς και μέλη της κίνησης, επισκεφτήκαμε τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του ΚΥΑΔΑ, όπου ενημερωθήκαμε για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκεί κοινωνικές δομές.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε επισφαλείς σχέσεις εργασίας ολιγόμηνων συμβάσεων και χορηγίες. Η αποτελεσματική προστασία των ευάλωτων ομάδων απαιτεί όμως μόνιμο και έμπειρο προσωπικό, καθώς και στήριξη με επαρκείς πόρους και υποδομές. Η Ανοιχτή Πόλη θα είναι κοντά στους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών του Δήμου Αθηναίων, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν και διευκολύνουν το έργο τους.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα