back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα λόγω του εορταστικού ωραρίου ενόψει Πάσχα. Τα εμπορικά θα λειτουργήσουν ως τις 6 το απόγευμα και ως τις 8 το βράδυ τα πολυκαταστήματα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως τις 11 το πρωί σε δρόμους γύρω από την Αλεξάνδρας λόγω της διεξαγωγής του 6ου Αγώνα δρόμου Πεδίου Άρεως «Στις γειτονιές της Αθήνας». Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως τη μία μετά το μεσημέρι και στην Ελευθερίου Βενιζέλου στην Καλλιθέα λόγω του αγώνα Καλλιθέα Run.

“Η κάλπη της 21ης Μαΐου δεν είναι η πρώτη κάλπη.. είναι η μόνη κάλπη που θα τα κρίνει όλα … πρέπει να σταλεί το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω, ότι δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο όσα κατακτήσαμε μέσα από κόπους και δυσκολίες αυτή την τετραετία” ανέφερε χθες από το Κουκάκι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την πεποίθησή του ότι η απλή αναλογική μπορεί να οδηγήσει σε βιώσιμη κυβέρνηση συνεργασίας εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. Διευκρινίζει ότι η πρόσκλησή του θα απευθύνεται σε Κομμουνιστικό Κόμμα και Μέρα 25 και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιδιώξει σχηματισμό κυβέρνησης, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει δεύτερο κόμμα.

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, αρχίζουν στις 10 και μισή το πρωί οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται να παρουσιαστούν τα μέτρα των πρώτων 50 ημερών μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να ανακοινωθούν τα ονόματα που θα ολοκληρώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

“Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας” διαμηνύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα και επαναλαμβάνει ότι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση αν δεν έχει διψήφιο ποσοστό. “Θέλουμε μία σχέση εμπιστοσύνης με τη νέα γενιά” τονίζει και σημειώνει ότι “χρειάζεται πρωθυπουργός με πολιτική αυτονομία, αξιοπιστία, επάρκεια και διεθνές κύρος”.

Για προδιαγεγραμμένη, αντιλαϊκή πορεία που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση με οποιαδήποτε σύνθεση κι αν προκύψει, μίλησε σε κομματική εκδήλωση ο γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. Έθεσε ως στόχο να φθάσει το Κομμουνιστικό Κόμμα ακόμη πιο ψηλά, παντού.

Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ από κουκουλοφόρους χθες βράδυ σε τρία διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος έγιναν αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Θεμιστοκλέους, στη Χαριλάου Τρικούπη και τη Σόλωνος. Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί συλλήψεις ή προσαγωγές.

Στη Γαλλία, μια τετραώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε κεντρική συνοικία της Μασσαλίας, παρασύροντας και τμήματα γειτονικών κτηρίων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μπενουά Παγιάν που επισκέφθηκε την περιοχή, υπάρχει ακόμη εστία φωτιάς στα ερείπια, η οποία εμποδίζει τις έρευνες προς αναζήτηση τυχόν εγκλωβισμένων. Οι αρχές έχουν δώσει εντολή εκκένωσης των γειτονικών κτηρίων για λόγους ασφαλείας. Τα αίτια της κατάρρευσης της τετραώροφης πολυκατοικίας δεν έχουν εξακριβωθεί, ωστόσο περίοικος δήλωσε ότι ακούστηκε κάτι σαν ισχυρή έκρηξη.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

και την 3η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λιγκ, παίζουν:

Στις 18:00 ΑΕΚ – Άρης.

Στις 20:00: ΠΑΟΚ – Βόλος και στις 21:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, που σταδιακά θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα