back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Έως τις 6 το απόγευμα θα είναι ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα λόγω του εορταστικού ωραρίου ενόψει Πάσχα. Έως τις 8 το βράδυ τα πολυκαταστήματα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως τη μία μετά το μεσημέρι στην Ελευθερίου Βενιζέλου στην Καλλιθέα λόγω του αγώνα Καλλιθέα Run.

Επιστρέφονται από αύριο, Μ. Δευτέρα, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Εξαιρούνται παραβάσεις που αφορούν παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, οδήγηση στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, επικίνδυνη οδήγηση για επίδειξη ικανότητας και ανταγωνισμό και παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.

Ένταση επικράτησε κατά την προσαγωγή των 6 από τους 8 συλληφθέντες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για την αιματηρή οπαδική συμπλοκή που έγινε προχθές το απόγευμα στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων. Συγκεντρωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα τους επιτέθηκαν πετώντας τους μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ δεν έλειψαν και οι χειροδικίες σε βάρος τους. Δύο άτομα νοσηλεύονται φρουρούμενα ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας ενός 30χρονου ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Την καθιερωμένη του κυριακάτικη ανασκόπηση έκανε στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που στάθηκε στα «μεγάλα και μικρά» γεγονότα που ξεχώρισαν την εβδομάδα που μας πέρασε. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία τα οποία αναπτύσσονται, στην αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ, στην έναρξη της διαδικασίας για την επιβράβευση της αποδοτικότητας των υπαλλήλων στο Δημόσιο, όπως και στην έναρξη των εργασιών για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Την πεποίθησή του ότι η απλή αναλογική μπορεί να οδηγήσει σε βιώσιμη κυβέρνηση συνεργασίας εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Στο μεταξύ με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, θα αρχίσουν σήμερα οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται να παρουσιαστούν τα μέτρα των πρώτων 50 ημερών μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να ανακοινωθούν τα ονόματα που θα ολοκληρώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

“Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας” διαμηνύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα και επαναλαμβάνει ότι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση αν δεν έχει διψήφιο ποσοστό.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ από κουκουλοφόρους χθες βράδυ σε τρία διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος έγιναν αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Θεμιστοκλέους, στη Χαριλάου Τρικούπη και τη Σόλωνος.

Στη Γαλλία, μια τετραώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε κεντρική συνοικία της Μασσαλίας, παρασύροντας και τμήματα γειτονικών κτηρίων. “Θα πρέπει να προετοιμαστούμε ότι θα υπάρχουν θύματα από αυτήν την τρομερή τραγωδία”, δήλωσε ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν, διευκρινίζοντας ότι τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι από γειτονικά κτίρια.

Στην περιοχή των Πατησίων επιχειρούν από νωρίς το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαρισμού και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της Καθαριότητας.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

και την 3η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λιγκ, παίζουν:

Στις 6: ΑΕΚ – Άρης. Στις οκτώ και μισή: ΠΑΟΚ – Βόλος και στις 9: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, που σταδιακά θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα