back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

“Σε δημοκρατικά πολιτεύματα η νομοθέτηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Βουλής και όχι στην επιλογή του κάθε δικαστή” τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στις καταγγελίες του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και προέδρου του Α1 Τμήματος, Χρήστου Τζανερίκου, ότι η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη αποτελεί παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και έχει προσωπική στόχευση στον ίδιο.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, ότι “δεν μας άκουσε ο κ. Μητσοτάκης όταν προειδοποιούσαμε και απέρριψε την τροπολογία που είχαμε καταθέσει. Τώρα, σε αυτήν την παρωδία ας αναλάβει μόνος του την ευθύνη” υπογραμμίζει.

“Αν είχε εισακουστεί η πρόταση μας για εισαγωγή του ζητήματος στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, δεν θα είχαμε φτάσει στις σημερινές δυσάρεστες εξελίξεις” σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Υποψήφιος και στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως δήλωσε στην εφημερίδα “Μακεδονία”.

Στο μεταξύ στην καθιερωμένη του κυριακάτικη ανασκόπηση στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έναρξη της διαδικασίας για την επιβράβευση της αποδοτικότητας των υπαλλήλων στο Δημόσιο, στην έναρξη των εργασιών για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό όπως και στην αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ, η τροπολογία των οποίων θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

“Στόχος μας είναι η καθαρή και αδιαμφισβήτητη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, ώστε να ηττηθεί το καθεστώς Μητσοτάκη και να ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης”. Με αιχμή την αναφορά του αυτή ο Αλέξης Τσίπρας προσδιόρισε τον εκλογικό πήχη του κόμματος στην αναμέτρηση της 21ης Μαΐου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, που εντός της ημέρας αναμένεται να εγκρίνει τα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου σε ολόκληρη την χώρα.

Την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα του γνωστού καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά για το δήμο της Αθήνας ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως μπορούμε να πετύχουμε το τρίποντο της αλλαγής στην πρωτεύουσα και να δώσουμε τέλος στον περίπατο της οικογενειοκρατίας.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος επισκέπτεται το Ισραήλ συναντήθηκε σήμερα Κυριακή των Βαΐων με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο τον Γ. Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων την ανάγκη στήριξης της ισχυρής παρουσίας της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στους Αγίους Τόπους.

Πλημμύρισε κόσμο το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας καθώς ανοικτά είναι σήμερα τα καταστήματα λόγω του εορταστικού ωραρίου ενόψει Πάσχα. Τα εμπορικά θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα στις 8 το βράδυ τα πολυκαταστήματα.

Επιστρέφονται από αύριο, Μ. Δευτέρα, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Εξαιρούνται σοβαρές παραβάσεις. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

40ήμερο μνημόσυνο τελέστηκε σήμερα στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στη μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Συγγενείς των θυμάτων βρέθηκαν στο σημείο ανάβοντας κεριά, αφήνοντας λουλούδια και σημειώματα, κρατώντας μαύρα μπαλόνια.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 3η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λιγκ, παίζουν:

Στις 6: ΑΕΚ – Άρης.

Στις οκτώ και μισή: ΠΑΟΚ – Βόλος και

στις 9: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, που σταδιακά θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα