back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Πολύγλωσσο μήνυμα απηύθυνε από το Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος, μετά το πέρας της λειτουργίας για το Καθολικό Πάσχα.

«Χριστός Ανέστη» είπε στα ελληνικά και ζήτησε από τους πιστούς να ακολουθήσουν την οδό της αμοιβαίας αλληλεγγύης, «η οποία πρέπει να επικρατήσει και στις σχέσεις μεταξύ των εθνών, των κρατών και των ανθρώπων».

Το πάγωμα των πλειστηριασμών έως το τέλος του καλοκαιριού ανακοίνωσαν τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, εξαιτίας των εκλογών. Η απόφαση αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 100.000ων ευρώ.

Παράλληλα εντός της εβδομάδας οι συστημικές τράπεζες αναμένεται να ανακοινώσουν το οριζόντιο ”πάγωμα” για ένα έτος, του ισχύοντος σήμερα επιτοκίου, σε περίπου μισό εκατομμύρια ενήμερα δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο, που αποκτήθηκαν έως το τέλος του 2022, προκειμένου να μπει ένα ανάχωμα στην προοπτική δημιουργίας μιας νέας γενιάς “κόκκινων” δανείων. Παράλληλα “τρέχει” έως στα τέλη Ιουλίου και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από ευάλωτους δανειολήπτες, με νέα αυξημένα εισοδηματικά περιουσιακά όρια, για την επιδότηση ενός έτους κατά 50% του επιτοκίου των δόσεων των δανείων τους από τις τράπεζες.

Αντιπαράθεση στον απόηχο της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασσιδιάρη από την εκλογική διαδικασία.

Για παρέμβαση στη λειτουργία της δικαιοσύνης έκανε λόγο ο αντιπροέδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος, Χρήστος Τζανερίκος, αφήνοντας αιχμές ότι η τροπολογία είναι φωτογραφική και έχει προσωπική στόχευση στον ίδιο. Την παρέμβαση Τζανρίκου καυτηρίασαν με δηλώσεις τους ανώτατοι δικαστικοί και συνταγματολόγοι, ανάμεσά τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος..

“Σε δημοκρατικά πολιτεύματα η νομοθέτηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Βουλής και όχι στην επιλογή του κάθε δικαστή” διαμήνυσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Χαρακτήρισε ‘’μάλλον ανεξήγητη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που προτιμά για ένα τέτοιο ζήτημα την περιορισμένη σύνθεση του δικαστηρίου αντί για την ολομέλεια του δικαστικού σχηματισμού’’.

Σχολιάζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «παρωδία» και κάλεσε τον κ Μητσοτάκη «να αναλάβει μόνος του την ευθύνη».

Για δυσάρεστες εξελίξεις που θα είχαν αποφευχθεί εάν είχαν εισακουστεί οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο η πράσινη παράταξη.

Στην αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ, που κατατίθεται ως τροπολογία αύριο στη Βουλή, στην έναρξη της διαδικασίας για την επιβράβευση της αποδοτικότητας των υπαλλήλων στο Δημόσιο αλλά και στην έναρξη των εργασιών για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό εστίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου που ανάρτησε στο facebook.

«Καθαρή και αδιαμφισβήτητη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» έθεσε ως στόχο για τις εθνικές εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου -όπως είπε μιλώντας στην κεντρική Επιτροπή του κόμματος- να ηττηθεί το καθεστώς Μητσοτάκη. Αργότερα σήμερα η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επικυρώσει τα ψηφοδέλτια για όλη την χώρα..

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά για τον Δήμο της Αθήνας, για να «μπει -όπως είπε – ένα τέλος στον περίπατο της οικογενειοκρατίας».

”Την ανάγκη στήριξης της ισχυρής παρουσίας της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στους Αγίους Τόπους” επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο τον Γ΄.

Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα, σε λεωφορείο που μετέφερε 52 μαθητές από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής στο Μέτσοβο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ο οδηγός ακινητοποίησε άμεσα το όχημα και αποβίβασε με ασφάλεια τους μαθητές οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται ασφαλείς στο Μέτσοβο.

Στη Γαλλία, τέσσερα έως δέκα άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα κατά από τα ερείπια δύο κτιρίων που κατέρρευσαν στη Μασσαλία. Αρχικά, τα μεσάνυχτα κατέρρευσε μία τετραώροφη πολυκατοικία, λίγη ώρα κατέρρευσαν τμήματα και του διπλανού κτηρίου, ενώ υπάρχουν φόβοι για ένα ακόμη, τρίτο κτήριο. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης εκκενώθηκαν 32 κτήρια.

Να παραμείνουμε στη Γαλλία, 4εις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδα στις Άλπεις, κοντά στην κωμόπολη Κονταμίν-Μονζουά. Σε εξέλιξη παραμένουν οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης.

Επιστρέφονται από αύριο, Μ. Δευτέρα, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Εξαιρούνται σοβαρές παραβάσεις. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Από τα μέχρις στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει ούτε ότι ο Πάβελ Ρατσκόφσκι και οι συνεργάτες του ήταν μεθυσμένοι, ούτε ότι επιτέθηκαν σε κάποιον, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της Πολωνίας, παίρνοντας θέση για τα όσα έγιναν στην Ελλάδα λίγο πριν την έναρξη του ματς ΑΕΚ – Άρης. Στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλεται εξάλλου ότι ο υπεύθυνος της ελληνικής διαιτησίας αναγκάστηκε να αλλάξει τους πολωνούς διαιτητές εξαιτίας της πίεσης από τα ΜΜΕ.

Στα σημερινά παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής των Play Off της Σούπερ Λιγκ:

ΑΕΚ – Άρης: 3 – 1

Σε λίγη ώρα: ΠΑΟΚ – Βόλος και

στις 9: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στα νότια του νομού τις απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 15,6 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα