back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0: Συνεχίζει στην κορυφή

Διαβάστε επίσης

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που ήταν καλύτερος και ήθελε περισσότερο τη νίκη. Δώρο και τα δύο γκολ από τους Πειραιώτες. Σπόραρ (28′) και Ελ Αραμπί (37′) με αυτογκόλ οι σκόρερ.

Η πολύ καλή εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δημιούργησε προσδοκίες για κάτι καλό στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες, ωστόσο παρουσίασαν πολύ κακό πρόσωπο στο ντέρμπι και ηττήθηκαν με 2-0 από τους «πράσινους» μένοντας στο -6 από την κορυφή. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήθελε περισσότερο το ματς, είχε πιο σωστή τακτική σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν βγήκαν τα ρίσκα που πήρε ο Ανιγκό. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρα από την κακή τους εικόνα έκαναν δώρο και δύο γκολ. Το πρώτο από το τραγικό λάθος του Σωκράτη στο 28ο λεπτό και το δεύτερο από το αυτογκόλ του Ελ Αραμπί στο 37′.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να πιέσει τον Ολυμπιακό και να τον αιφνιδιάσει κάτι που το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Ο Σάντσες από τη δεξιά πλευρά έκανε πολλές διαγώνιες κινήσεις και με τεράστια επιτυχία, ενώ οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και να την κυκλοφορήσουν. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε επιθετική πίεση προς τον αντίπαλο του γεγονός που δημιούργησε προβλήματα στην ομάδα του Πειραιά. Παρόλα αυτά η ομάδα του Γιοβάνοβιτς αν και ήταν καλύτερη και είχε πάρει τη μάχη του κέντρου δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις.

Κατάφερε ωστόσο να ανοίξει το σκορ στο 28′ όταν έγινε μία βαθιά προς τον Σπόραρ, ο Σωκράτης φάνηκε να ελέγχει τη μπάλα, αλλά έκανε ένα κακό γύρισμα προς τον Πασχαλάκη και έδωσε τη δυνατότητα στον επιθετικό του Παναθηναϊκού να πετύχει το γκολ και να κάνει το 1-0. Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ τα έχασε ακόμα περισσότερο με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να πιέζει και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ. Έτσι στο 37′ ένα κόρνερ του Μπερνάρ κατέληξε στα δίχτυα, αφού η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ελ Αραμπί. Στο τελευταίο πεντάλεπτο έβγαλε μία αντίδραση ο Ολυμπιακός, αλλά χωρίς να καταφέρει κάτι παραπάνω. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Στην επανάληψη ο Ζοσέ Ανιγκό προσπάθησε να διορθώσει τα λάθη του πρώτου μέρους και τις επιλογές με ρίσκο που πήρε στην ενδεκάδα. Ο Γάλλος πέρασε στο παιχνίδι Μπακαμπού και Μπιέλ αντί των Ελ Αραμπί και Χάμες. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ίδιος στο δεύτερο ημίχρονο, αφού έδωσε μέτρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος κυνηγούσε το σκορ και αναγκαστικά βγήκε πιο ψηλά στο γήπεδο. Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική τους πάσα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτιάξουν καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Μπρινιόλι.

Επί της ουσίας οι Πειραιώτες πήραν πράγματα από ατομικές ενέργειες του Μπιέλ, ενώ ο Παναθηναϊκός περίμενε να… χτυπήσει με βαθιές μπαλιές στην πλάτης άμυνας τους Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» υπερασπίζονταν το 2-0 και επί της ουσίας έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να απειληθούν σοβαρά από τους Πειραιώτες παρά το γεγονός ότι η εικόνα τους ήταν πιο βελτιωμένη στην επανάληψη. Ο Ανιγκό έριξε στο παιχνίδι και τον Βαλμπουενά στο 69ο λεπτό προκειμένου να πάρει πάσες ακριβείας, αλλά ούτε και αυτό έγινε. Κάπως έτσι το 2-0 δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στους Πειραιώτες που τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας και αφήνει στο -6 τον αιώνιο αντίπαλο.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία)

Σκόρερ: 28′ Σπόραρ, 37′ αυτ. Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 45+1 Κουρμπέλης, 61′ Ρούμπεν

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι – Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια (14′ Μάγκνουσον), Χουάνκαρ – Ρούμπεν, Κουρμπέλης (69′ Μαντσίνι), Τσέριν (84′ Κλέινχεϊσλερ) – Παλάσιος, Μπερνάρ (84′ Τσοκάι), Σπόραρ (69′ Ιωαννίδης)

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Χουάνγκ, Εμβιλά – Μασούρας (69′ Βαλμπουενά), Χάμες (46′ Μπιέλ), Φορτούνης – Ελ Αραμπί (46′ Μπακαμπού)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα