back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Όχι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ναι στην προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας

Διαβάστε επίσης

«Στόχος μας είναι η καθαρή και αδιαμφισβήτητη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, ώστε να ηττηθεί το καθεστώς Μητσοτάκη και να ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης».

Με αιχμή την αναφορά του αυτή ο Α. Τσίπρας προσδιόρισε τον εκλογικό πήχη του κόμματος στην αναμέτρηση της 21ης Μάϊου κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, που εντός της ημέρας αναμένεται να εγκρίνει τα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου σε ολόκληρη την χώρα.

Μάλιστα ο Αλ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα και προς τις ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εξηγώντας πως εάν οι αριθμητικοί συσχετισμοί με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες ευνοούν το σχηματισμό κυβέρνησης τότε δεν θα έχουν καμία δικαιολογία να μην ανταποκριθούν στην υλοποίηση της. «Ποια ηγεσία θα είναι αυτή που θα αγνοήσει τη θέληση του λαού εάν οι αριθμοί βγαίνουν» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας προηγουμένως επισημάνει πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον Κ. Μητσοτάκη να οδηγήσει τη χώρα σε αλυσιδωτές εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι εκλογές που έρχονται είναι μια ευκαιρία για την κοινωνία, την πατρίδα και την δημοκρατία και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη.

Κατηγόρησε τη Ν.Δ πως ακολουθεί πρακτικές «τραμπισμού», έχοντας στο εγχειρίδιο της επικοινωνιακής της πολιτικής «προβοκάτσιες, δολοφονίες χαρακτήρων και fake news», ώστε να δημιουργήσει την εντύπωση πως όλοι είμαστε ίδιοι.

«Ε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ειδικά με τη Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη δεν είμαστε καθόλου ίδιοι. Είναι μοναδικοί στο είδους τους, το ύφος και το ήθος της εξουσίας που ασκούν» ανέφερε ο Α. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «σε αυτή την αρένα της τοξικότητας και του διχασμού δεν πρόκειται να μπούμε».

«Εμείς θα ασχοληθούμε με τα μεγάλα θέματα της ζωής και θα τους τους ταράξουμε στην πραγματικότητα και την αλήθεια» σημείωσε, προτάσσοντας την προγραμματική αντιπολίτευση που θα δίνει λύσεις απέναντι στην καθημερινότητα των πολιτών και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μην εφησυχάζουν μέχρι τις εκλογές, να βρίσκεται όλο το κόμμα σε διάταξη μάχης, να βγούμε – όπως είπε- έξω από τα γραφεία και να ακούσουμε τον κόσμο και να τον πείσουμε με επιχειρήματα, ξεπερνώντας τους φράχτες της συστημικής ενημέρωσης.

Γιώργος Κατσίγιαννης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα