back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Οικονόμου: Ενισχύουμε και θωρακίζουμε τη δικαστική κρίση

Διαβάστε επίσης

Το ζήτημα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την αποτροπή συμμετοχής στις εκλογές κομμάτων και προσώπων που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι η «θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη, σε αντίθεση, δυστυχώς, με άλλα κόμματα που είτε από αντιπολιτευτικό μένος, είτε από μικροπολιτικούς μαθηματικούς υπολογισμούς, είτε επειδή θέλουν να ψαρέψουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς, αντιδρούν, αδιαφορώντας όμως για τις συνέπειες των επιλογών τους αυτών, τόσο σε πολιτικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για νομοθετική ρύθμιση είναι απολύτως στο πλαίσιο των συνταγματικών μας υποχρεώσεων, κορυφαία των οποίων είναι η θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών και για την περαιτέρω ενίσχυσή της κατατέθηκε τροπολογία που περιέχει δύο αλλαγές σε σχέση με την αρχική ρύθμιση και στόχο έχει να «ενισχύσουμε και να θωρακίσουμε την δικαστική κρίση έτσι ώστε αυτή, όποια και αν είναι, να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης». Όπως είπε, «δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις που απαιτούνται και δεν επηρεάζεται σε τίποτα η σύνθεση του Α1 Τμήματος που είναι έτσι κι αλλιώς δεδομένη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα τέτοιο ζήτημα είναι ακατανόητη και επικίνδυνη» και τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται να αφήσει την ηθελημένη ασάφεια και τα μισόλογα καθώς το ζήτημα αυτό είναι εξόχως σοβαρό και αγγίζει τον σκληρό πυρήνα της Δημοκρατίας μας. Κάθε εργαλειοποίηση της θεσμικότητας γύρω από το ζήτημα αυτό είναι και ανεπίτρεπτη και ασυγχώρητη».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις αιτιάσεις που διατυπώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να αφήσει τα πολλά λόγια, τις υπεκφυγές και την ασάφεια γύρω από το ζήτημα αυτό» και τον κάλεσε να απαντήσει: «Είναι υπέρ του να αποτραπεί σε εγκληματική οργάνωση με τον οποιονδήποτε μανδύα, να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία; Ναι ή όχι;».

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να τοποθετηθεί και στην Βουλή και απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Θέλει να συμμετάσχουν οι μαχαιροβγάλτες, οι φασίστες, οι νεοναζί, οι καταδικασμένοι για εγκληματική οργάνωση στις εθνικές εκλογές; Ναι ή όχι; Εδώ που είμαστε τώρα η ασάφεια , οι υπεκφυγές, τα μεγάλα λόγια, το να πετά την μπάλα στην εξέδρα δεν βοηθούν», πρόσθεσε.

«Είναι ώρα, ομόθυμα το πολιτικό σύστημα να ορθώσει το ανάστημά του, να θωρακίσει τους θεσμούς και να αποτρέψει τις εγκληματικές οργανώσεις, μέσα στα όρια του Συντάγματος, από την συμμετοχή τους στις εθνικές εκλογές», συμπλήρωσε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα