back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση δολοφόνησε «προδότη»

Διαβάστε επίσης

Παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως σκότωσε «προδότη» στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το Άντρο των Λιονταριών, οργάνωση παλαιστίνιων μαχητών στη Νάμπλους, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ανέφερε μέσω Telegram ότι «προδότης» εντοπίστηκε και «καθαρίστηκε», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα ή τη δραστηριότητά του.

Η ανεξάρτητη επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δημόσιος παλαιστινιακός οργανισμός, ανέφερε επίσης πως άνδρας που «κατηγορήθηκε για κατασκοπεία επ’ ωφελεία της ισραηλινής κατοχής» δολοφονήθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Η επιτροπή κατήγγειλε τον φόνο και γενικότερα «κάθε εξωδικαστική εκτέλεση». Μπορεί η προδοσία να είναι «φρικτό έγκλημα», αλλά πρέπει να τιμωρείται από δικαστήριο, πρόσθεσε, τονίζοντας πως κανένας «δεν μπορεί να παίρνει τον νόμο στα χέρια του».

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας στη Νάμπλους, που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω της λεπτής φύσης της υπόθεσης, ο άνδρας που δολοφονήθηκε από το Άντρο των Λιονταριών είναι αυτός που εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο κυκλοφορεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και τον εικονίζει να ομολογεί πως κατασκόπευε την ένοπλη οργάνωση για λογαριασμό του Ισραήλ. Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν είναι σε θέση να εξακριβώσει αν το βίντεο αυτό είναι αυθεντικό.

Θα «δίνουμε εξηγήσεις δημόσια (…) όταν παίρνουμε ορισμένα μέτρα ασφαλείας», αναφέρει ανακοίνωση του Άντρου των Λιονταριών.

«Πρόκειται για άμεσο μήνυμα σε κάθε προδότη, που πουλάει τη θρησκεία του, τη συνείδησή του, την τιμή του και το έθνος του», προσθέτει η οργάνωση, που εμφανίστηκε το 2022 κι έχει αναλάβει την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων εδώ κι έναν χρόνο, συμπεριλαμβανομένης αυτής που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί στρατιώτης τον Οκτώβριο.

Από την αρχή της χρονιάς, η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 93 Παλαιστίνιους, 18 Ισραηλινούς, μια Ουκρανή κι έναν Ιταλό, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασιζόμενη σε ανακοινώσεις από επίσημες πηγές, ισραηλινές όσο και παλαιστινιακές.

Οι αριθμοί αυτοί συμπεριλαμβάνουν στην παλαιστινιακή πλευρά μαχητές και άμαχους, ανάμεσά τους παιδιά, και στην ισραηλινή πλευρά κυρίως άμαχους, ανάμεσά τους παιδιά, καθώς και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα