back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Βουτιά» στη δημοτικότητα του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου

Διαβάστε επίσης

Η δημοτικότητα του κόμματος Λικούντ του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει μειωθεί κατακόρυφα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δείχνει ότι αν γίνονταν εκλογές τώρα, θα έχανε το ένα τρίτο των εδρών του και ο δεξιός – ακροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός θα έχανε την πλειοψηφία.

Μετά την «παύση» στην αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του Ανώτατου Δικαστηρίου και εν μέσω κλιμάκωσης της βίας με τους Παλαιστίνιους, η δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου Channel 13 Νews έδειξε ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων αποδοκιμάζουν τις ενέργειες του Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, αν οι εκλογές γίνονταν τώρα, το Λικούντ θα κέρδιζε μόλις 20 έδρες, σε σύνολο 120 που διαθέτει η Κνεσέτ, έναντι 32 που συγκέντρωσε τον Νοέμβριο. Ο θρησκευτικός- εθνικιστικός συνασπισμός του Νετανιάχου δεν θα κατάφερνε να κερδίσει την πλειοψηφία των εδρών, συγκεντρώνοντας 46 έδρες, από 64 που διαθέτει.

Πρώτο κόμμα θα ερχόταν το κεντροδεξιό «Μπλε και λευκό» του πρώην υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντς με 29 έδρες, ενώ θα ακολουθούσε το κεντρώο Γες Ατίντ του Γιαΐρ Λαπίντ με 21 έδρες.

Όταν οι ψηφοφόροι ρωτήθηκαν για τα πεπραγμένα του Νετανιάχου στην πρωθυπουργία, το 71% των 699 ερωτηθέντων απάντησε ότι «δεν είναι καλά» και μόνο το 20% είχε αντίθετη άποψη.

Ο βουλευτής Μποάζ Μπισμούτ του Λικούντ απέρριψε τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

«Πραγματοποιήθηκε μια καταπληκτική και πάρα πολύ αξιόπιστη δημοσκόπηση την 1η Νοεμβρίου, εξακολουθώ να βασίζομαι σε αυτή», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού αναφερόμενος στην πιο πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα