back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Α. Τσίπρας: Οι θεσμικές ακροβασίες της κυβέρνησης χορηγοί της ακροδεξιάς

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε «για θεσμικές ακροβασίες και ερασιτεχνισμούς που αποτελούν τους καλύτερους χορηγούς της ακροδεξιάς και του μορφώματος Κασιδιάρη», εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Διακινδυνεύουμε να βρεθούμε μπροστά σε ευτράπελα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας για την ρύθμιση που ψηφίζεται σήμερα για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, καλώντας την κυβέρνηση έστω και στο παραπέντε να σοβαρευτεί και να μη δημιουργεί την εικόνα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. «Φτιάξατε μια τροπολογία και ένα νόμο που παραβιάζει το Σύνταγμα και δεν καταφέρατε να πείσετε τους δικαστές του αρμόδιου τμήματος και για να το καταφέρετε αυτό ο Υπουργός επικρατείας ξεμονάχιαζε ανώτατους δικαστικούς σε καφενεία πέριξ του Μαξίμου» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για θεσμική αποκοτιά που θα φέρει ολέθρια αποτελέσματα. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δίνει επιχειρήματα σε όσους προσφύγουν για την ακύρωση των εκλογών είτε στο ανώτατο δικαστήριο, είτε στο εκλογοδικείο είτε ακόμη και στο Δικαστήριο Ανθρωπινών Δικαιωμάτων. «Η μάχη εναντία στο φασισμό είναι καθημερινή και γίνεται εκεί στους δρόμους, δεν θα την δώσουν διάτρητες τροπολογίες Βορίδη το αντίθετο θα κάνουν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τη ΝΔ να συναινέσει στην τροπολογία που είχε καταθέσει προ διμήνου ο ΣΥΡΙΖΑ επί των θέσεων των Συνταγματολόγων Αλιβιζάτου- Κοντιαδη, διάταξη που θα ορίζει ότι δεν θα μετέχει στις εκλογές κόμμα αν εχει και στις λίστες καταδικασθέντες για εγκλήματα ρατσιστικά η νεοναζιστικά χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε πάντως ότι η κρίση του λαού και όχι η κρίση των δικαστών θα προστατέψει τη δημοκρατία από τους φασίστες. Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, είπε ότι ο ισχυρισμός που ακούστηκε για πρώτη φορά σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η υφιστάμενη διάταξη παραβιάζει το Σύνταγμα, ουσιαστικά σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας υιοθετεί την επιχειρηματολογία των φασιστών. Για τη συνάντηση που είχε ο κ. Γεραπετρίτης με τον κ Τζανερίκο είπε ότι έγινε προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στην συγκεκριμένη υπόθεση και πως ήταν θεμιτή, κανονική και επιβαλλόμενη. «Σας έχουν τυφλώσει οι προεκλογικές στοχεύσεις στο αντισύστημα και στη θολούρα των αγανακτισμένων» είπε ο κ. Βορίδης καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να συνταχθεί στο στρατηγικό στόχο θωράκισης της δημοκρατίας.

Newsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα