back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Με προβλήματα συνεχίζονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλη τη χώρα

Διαβάστε επίσης

Με πολλά προβλήματα συνεχίζονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλη τη χώρα.

Διακοπές ρεύματος, βλάβες σε μηχανές και ράμπες σε διαβάσεις που δεν λειτουργούν συνθέτουν ένα σκηνικό που κρατά το επιβατικό κοινό σε αγωνία και δυσκολεύει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς το τρένο.

Οι επιβάτες που ταξίδεψαν με το Intercity για Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής ακινητοποιήθηκαν για περίπου τριάντα λεπτά μέσα στο τρένο στην περιοχή της Γυρτώνης, λίγα χιλιόμετρα από το σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη. Η Hellenic Train ενημέρωσε τους επιβάτες για πρόβλημα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του ΟΣΕ, ωστόσο οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για βλάβη της μηχανής.

Σε κάθε περίπτωση οι επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν και η αμαξοστοιχία έφτασε στον τελικό της προορισμό με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας.

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στον προαστιακό της Πάτρας με τος μπάρες στις αφύλακτες διαβάσεις καθώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν λειτουργούν. Άλλες είναι μονίμως κατεβασμένες και τα αυτοκίνητα περνούν ανάμεσά τους όταν δεν περνά το τρένο, ενώ άλλες είναι μονίμως ανεβασμένες ακόμα και όταν περνά ο προαστιακός, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος ατυχήματος και στις δύο περιπτώσεις.

Κι όλα αυτά γιατί εδώ και αρκετές μέρες το σύστημα με τις μπάρες είναι χαλασμένο και ουδείς δεν το επισκευάζει με συνέπεια να κινδυνεύουν με σύγκρουση και οι αμαξοστοιχίες και τα αυτοκίνητα που διασχίζουν τις διαβάσεις.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα