back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τσεχία: Σχεδιάζει τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ΦΠΑ των τελευταίων οκτώ ετών

Διαβάστε επίσης

Ο Τσέχος υπουργός Οικονομικών Ζμπινέκ Στανιούρα θέλει να αναδιαρθρώσει το σύστημα του φόρου προστιθέμενης αξίας, αυξάνοντας τον ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα και υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία, την ύδρευση, τη θέρμανση και την μπύρα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Οι μεταρρυθμίσεις, που σύμφωνα με την Τσέχικη Τηλεόραση είναι οι μεγαλύτερες μέσα σε οκτώ χρόνια, θα συνδυάζουν τους δύο χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν σήμερα, του 10% και του 15%, κάτω από έναν συντελεστή 14%, ενώ θα διατηρείται το ανώτατο επίπεδο του 21%.

Οι αλλαγές θα επιτρέψουν να αντληθούν 24 δισεκ. κορώνες (1,12 δισεκ. δολάρια) για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, ανέφερε η κρατική τηλεόραση αργά χθες.

Ο πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα δήλωσε σήμερα ότι τα σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν είναι τα τελικά. «Εγώ προσωπικά θα ανακοινώσω τις τελικές προτάσεις για μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων (ύστερα από) συζητήσεις ειδικών και πολιτικών σε περίπου σε ένα μήνα», δήλωσε ο Φιάλα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα