back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αθλητικά παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν σημείωσαν νέο ρεκόρ σε δημοπρασία

Διαβάστε επίσης

Τα αθλητικά παπούτσια που φορούσε ο «ζωντανός θρύλος» του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν, στον τελευταίο τίτλο των Σικάγο Μπουλς το 1998 πουλήθηκαν έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων την Μ.Τρίτη, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s.

Ο πρώην σούπερ σταρ των «Ταύρων» επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τον τίτλο του «βασιλιά» των δημοπρασιών για συλλεκτικά αθλητικά είδη, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατείχε για αθλητικά παπούτσια (1,4 εκατομμύρια δολάρια το 2021), ενώ έχει ήδη αυτό της πιο ακριβής φανέλας (10,1 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2022).

Είναι τα «πιο ακριβά αθλητικά παπούτσια που πουλήθηκαν ποτέ», σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Τα Air Jordan XIII (“Black and Red”) ξεχώρισαν στο τελευταίο πρωτάθλημα ΝΒΑ που κατέκτησε το Σικάγο, την περίοδο της δυναστείας του, το 1998, εναντίον των Γιούτα Τζαζ.

Ο Τζόρνταν τα φορούσε στον δεύτερο τελικό, στο παρκέ του Σολτ Λέικ Σίτι, όπου οι Μπουλς είχαν αναδειχθεί νικητές με 93-88, χάρη στους 37 πόντους του «αέρινου». Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο οίκος Sotheby’s δεν έδωσε στη δημοσιότητα καμία πληροφορία σχετικά με τον πωλητή ή τον αγοραστή.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα