back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ε. Λιακούλη για την τροπολογία “μπλόκο” στο κόμμα Κασιδιάρη: Κοινό σχέδιο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα με το συμφέρον τους

Διαβάστε επίσης

Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου το οποίο περιλαμβάνεται τροπολογία που “μπλοκάρει” τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την ψηφοφορία ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, Μέρα25 και ΕΛΛΥΣΗ), καταψήφισαν.

«Ήταν το χρέος μας να ψηφίσουμε την τροπολογία», τόνισε μεταξύ άλλων, στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για κουτοπονηριά που έφερε τώρα αυτή τη διάταξη και υπογράμμισε ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον ενοχλούσε καθόλου να πάρει η Χρυσή Αυγή ψήφους από τη δεξιά.

«Είναι κοινό το σχέδιο Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, το βλέπουν από διαφορετική γωνία, ανάλογα με το συμφέρον τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που έκανε η κουτοπόνηρη κυβέρνηση, ήταν να αμελήσει το θέμα σκοπίμως, έκλεινε το μάτι μέχρι τώρα και ψάρευε στα θολά νερά της ακροδεξιάς. Είδε όμως ότι τα νούμερα της δεν ήταν καλά και κινδύνευε πλέον η περιβόητη αυτοδυναμία και αποφάσισε να δράσει, αλλά κατόπιν εορτής. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τη διάταξη καθώς δε θα πειραχτεί καθόλου, εάν πάρει η Χρυσή Αυγή ψήφους από την δεξιά», πρόσθεσε.

«Όταν καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, τότε θα έπρεπε να δράσει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και δυστυχώς δεν έδρασε» επισήμανε και πρόσθεσε:
«Εμείς στο ΠΑΣΟΚ είπαμε ότι μικροκομματικά και μικροπολιτικά θα μπορούσαμε να έχουμε τη ίδια στάση. Θεωρούμε ωστόσο ότι στον ιστό της Δημοκρατίας πρέπει να ανεβαίνουν όλες οι σημαίες μαζί και πρέπει να υποστέλλεται η κομματική σημαία όταν έχουμε να κάνουμε κάτι τόσο μεγάλο. Εμείς θα φέρουμε πρόταση νόμου στη νέα Βουλή μετά τις εκλογές, να πάει το θέμα στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου».

Αναφερόμενη η κ. Λιακούλη στο ενδεχόμενο αυτοδυναμίας μετά τις εκλογές ανέφερε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψέλλισε ότι θα εκτελέσει τις συνταγματικές επιταγές. Δεν μας είπε όμως εάν ομονοήσουν τα κόμματα του συνταγματικού τόξου σε έναν μεγάλο συνασπισμό, τι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης; θα πει ή εγώ ή κανένας;». 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα