back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Γκράινερ ετοιμάζει τα απομνημονεύματά της για την κράτησή της στη Ρωσία

Διαβάστε επίσης

Η αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία απελευθερώθηκε πέρυσι, από ρωσική φυλακή σε μια ανταλλαγή κρατουμένων, θα μοιραστεί τη «σοβαρή εμπειρία» της σε απομνημονεύματα που θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο χρόνο, όπως αποκάλυψε, ο εκδότης Άλφρεντ Α. Κνοπφ.

Η Γκράινερ, δύο φορές Ολυμπιονίκης και οκτώ φορές All-Star της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών (WNBA), συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2022 σε αεροδρόμιο έξω από τη Μόσχα, επειδή μετέφερε στις αποσκευές της φυσίγγια ατμίσματος που περιείχαν λάδι χασίς.

Στη συνέχεια καταδικάσθηκε για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και αργότερα μεταφέρθηκε σε μια από τις πιο «σκληρές» φυλακές της Ρωσίας, όπου πρώην τρόφιμοι έχουν περιγράψει βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς και συνθήκες εργασίας σκλάβων.

Η Γκράινερ αφέθηκε ελεύθερη τον περασμένο Δεκέμβριο σε ανταλλαγή κρατουμένων με τον Ρώσο έμπορο όπλων Βίκτορ Μπουτ, μια συμφωνία που διευθετήθηκε μετά από μήνες συνομιλιών σε μια περίοδο υψηλής έντασης μεταξύ των δύο χωρών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Εκείνη η ημέρα (τον Φεβρουάριο) ήταν η αρχή μιας απίστευτης περιόδου στη ζωή μου, την οποία μόνο τώρα είμαι έτοιμη να μοιραστώ», ανέφερε η Γκράινερ σε δελτίο Τύπου.

Τα απομνημονεύματα θα εξετάσουν επίσης το ζήτημα της ανισότητας στις αμοιβές για τις γυναίκες αθλήτριες στις Ηνωμένες Πολιτείες, που οδήγησε την Γκράινερ να παίξει μπάσκετ στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της offseason του WNBA.

«Ο κύριος λόγος που επέστρεψα στη Ρωσία για δουλειά εκείνη την ημέρα ήταν επειδή ήθελα να κάνω υπερήφανη τη γυναίκα μου, την οικογένειά μου και τις συμπαίκτριές μου. Μετά από ένα απίστευτα δύσκολο 10μηνο κράτησης, είμαι ευγνώμων που διασώθηκα και είμαι σπίτι» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Οι αναγνώστες θα διαβάσουν την ιστορία μου και θα καταλάβουν γιατί είμαι τόσο ευγνώμων για την υποστήριξη ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».

Η Γκράινερ, είπε ότι ελπίζει πως τα απομνημονεύματα, τα οποία θα έχουν συνσυγγραφέα, μπορούν να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση γύρω από άλλους Αμερικανούς που κρατούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Η διάσημη Αμερικανίδα, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο τον Φεβρουάριο για να συνεχίσει να παίζει για τους Φοίνιξ Μέρκιουρι του WNBA, που θ’ ανοίξουν τη σεζόν του 2023 στις 19 Μαΐου στο Λος Άντζελες εναντίον των Σπαρκς.

Στο πρώτο παιχνίδι των Μέρκιουρι στις 21 Μαΐου κόντρα στους Σικάγο Σκάι, η ομάδα σχεδιάζει να τιμήσει την επιστροφή της Γκράϊνερ.

Η 32χρονη Γκράινερ έπαιξε για τελευταία φορά στους Μέρκιουρι τη σεζόν του 2021, όταν είχε μια από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας της, με μέσο όρο, 20,5 πόντους, 9,5 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ σε 30 αγώνες.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα