back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καταψήφισε η «Ανοιχτή Πόλη» την προγραμματική σύμβαση Δήμου Αθηναίων – ΕΑΣΥ ΑΕ

Διαβάστε επίσης

Καταψήφισε η «Ανοιχτή Πόλη» την προγραμματική σύμβαση Δήμου Αθηναίων – ΕΑΣΥ ΑΕ.

Δείτε την ανακοίνωση

«Η δημοτική αρχή συνεχίζει το έργο της απαξίωσης των υπηρεσιών

Στη χτεσινή 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή έφερε προς έγκριση 12μηνη Προγραμματική Σύμβαση ύψους 382,416 ευρώ, ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και στην Εταιρεία Ασφαλιστικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Αυτοδιοίκησης (ΕΑΣΥ ΑΕ), με σκοπό, όπως αναφέρεται, τη “διοικητική υποστήριξη” προς τον Δήμο Αθηναίων, και συγκεκριμένα την “άσκηση αρμοδιοτήτων Υπηρεσίας Δόμησης”. Η ΕΑΣΥ μετατράπηκε σε Αναπτυξιακό Οργανισμό το 2022, αξιοποιώντας το σχετικό κυβερνητικό νομοθέτημα (Ν. 4674/2020), στο οποίο η Ανοιχτή Πόλη είχε ασκήσει τότε έντονη κριτική, για το καθεστώς αδιαφάνειας που εγκαθιστούσε στο χώρο των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για μια εξέλιξη εναρμονισμένη με τη γενικότερη πολιτική αποδυνάμωσης της αυτοδιοίκησης που έχουμε δει να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και τις φιλικά σε αυτήν προσκείμενες δημοτικές αρχές. Όπως και άλλες Διευθύνσεις του Δήμου Αθηναίων, η Διεύθυνση Δόμησης αφέθηκε να φτάσει στα όρια της κατάρρευσης, με 33 υπαλλήλους λιγότερους από τους 104 που προβλέπει το οργανόγραμμά της, με αποτέλεσμα να προβάλλεται σήμερα ως επιτακτική ανάγκη η εξωτερική υποστήριξή της από έναν οργανισμό που θα προχωρήσει σε εσπευσμένες προσλήψεις μη μόνιμου προσωπικού, εκτός ΑΣΕΠ, και μάλιστα προεκλογικά.

Η Ανοιχτή Πόλη καταψήφισε μια Προγραμματική Σύμβαση που συμβάλλει στην περαιτέρω υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών, στην παράκαμψη του δημόσιου ελέγχου και στην απαξίωση της τεχνογνωσίας που φέρουν οι εργαζόμενοι σε αυτές».

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα