back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Μηταράκης: Επόμενη φάση να επεκταθεί ο φράχτης στον ‘Εβρο στα 70 χλμ. και στη συνέχεια στα 80 χλμ. που είναι τα πλέον κρίσιμα

Διαβάστε επίσης

«Η επόμενη φάση, σύμφωνα και με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, είναι να επεκταθεί ο φράχτης στον ‘Εβρο στα 70 χλμ. και εν συνεχεία να φτάσει τα 80 χλμ. που είναι τα πλέον κρίσιμα», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, προαναγγέλλοντας τη συνέχιση της επέκτασης του φράχτη σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής προστασίας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου υπογράμμισε ότι «θα έχουν πλέον καλυφθεί στο μέγιστο βαθμό τα σημεία που αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη  πίεση ροών».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι δεν φυλάσσονται με φράχτες τα σύνορα και ότι τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να πάνε σε άλλους τομείς, ο κ. Μηταράκης ανέφερε: «η κατεύθυνση των κοινοτικών κονδυλίων αποφασίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν είναι μετακινούμενα ενώ οι πολιτικές είναι αυτές που κάνουν την διαφορά στην πράξη». 

Όπως χαρακτηριστικά είπε «στην Χίο για παράδειγμα που είναι και η εκλογική μου περιφέρεια, στην 4ετία ΣΥΡΙΖΑ είχαν περάσει 172.000 μετανάστες και στην 4ετία της ΝΔ 9.000 άρα έχει πρακτικό αποτέλεσμα η προστασία συνόρων».

Ο υπουργός Μετανάστευσης απάντησε και στις επικρίσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει φέρει στο ΕΛΚ το μεταναστευτικό επισημαίνοντας: «Η ομάδα των ευρωπαίων σοσιαλιστών στην οποία μετείχε και ο κ. Ανδρουλάκης είναι αυτή που κατηγορεί τη χώρα μας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών υποθέσεων για το μεταναστευτικό. «Αντιθέτως η κυβέρνηση έχει προωθήσει την έννοια της υποχρεωτικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και έχει διεθνοποιήσει το θέμα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα