17.7 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

17.7 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Π. Τσαπανίδου: Βαθιά αντιθεσμική συμπεριφορά από την κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Για «πλήρη αποτυχία» να μπλοκάρει θεσμικά την κάθοδο του μορφώματος Κασιδιάρη και για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, κατηγόρησε την κυβέρνηση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Είπε ειδικότερα πως «όταν πριν από δύο μήνες ξεκίνησε η συζήτηση για να υπάρξει ένα θεσμικό μπλόκο στο φασιστικό μόρφωμα Κασιδιάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε προσέλθει με διάθεση συνεννόησης», καταθέτοντας από την πλευρά του τη δική του πρόταση «και στη συνέχεια, σε μια προσπάθεια να βρεθεί σημείο σύγκλισης, καταθέσαμε μία τροπολογία στη βάση της πρότασης Αλιβιζάτου». Όμως, συνέχισε, «η κυβέρνηση επέμεινε να καταθέσει τη δική της πρόταση, για την οποία από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι είναι πολύ επικίνδυνη, ότι αφήνει πολλά “παραθυράκια”, ότι έχει ζητήματα συνταγματικότητας» και «τελικά, πράγματι η τροπολογία που ψήφισε η ΝΔ “σκόνταψε”, φάνηκε ότι δεν ήταν η σωστή». Πρόσθεσε ότι «την ίδια στιγμή, βλέπουμε σήμερα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον κ. Γεραπετρίτη, να πίνει καφέ με έναν ανώτατο δικαστή του Αρείου Πάγου, ο οποίος τυγχάνει να είναι επικεφαλής του τμήματος που θα κρίνει το θέμα που συζητάμε και ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε». Η κ. Τσαπανίδου έκανε λόγο για «βαθιά αντιθεσμική συμπεριφορά» από την πλευρά της κυβέρνησης, σχολιάζοντας ότι «προφανώς στη συγκεκριμένη συνάντηση που προηγήθηκε κάτι άκουσαν που δεν τους άρεσε».

Στο ερώτημα πόσο εφαρμόσιμο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την επόμενη μέρα, είπε ότι «το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο, πατά στα πόδια του και μπορεί να εφαρμοστεί ταχύτατα». Αναφορικά με την ακρίβεια τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ «δίνουν ανάσα στον κόσμο γιατί δρουν παράλληλα σε δύο επίπεδα». Συγκεκριμένα, είπε ότι «από τη μια ενισχύουμε το εισόδημα, όπως με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, σε ένα επίπεδο ικανό να υπερνικήσει τον πληθωρισμό. Με αύξηση 10% στους μισθούς στο δημόσιο τομέα και αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως και για τους άλλους εργαζόμενους, στα 10.000 ευρώ». Πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά «θα τονώσουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών και τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στην αγορά». Από την άλλη, συνέχισε, «θα προχωρήσουμε στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «με τη δική μας πολιτική δεν θα ευνοούνται λίγοι, όπως συμβαίνει επί κυβέρνησης Μητσοτάκη», σημειώνοντας ότι «κόβοντας μόνο τις απευθείας αναθέσεις και τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς, που έκανε η σημερινή κυβέρνηση, γλιτώνουμε 8,5 δισ. ευρώ».

Σχολιάζοντας τη θέση του κ. Μητσοτάκη για το debate, υποστήριξε ότι «η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να γίνει debate με όλους δείχνει ένα δισταγμό να καθίσει μόνος του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα». «Αλήθεια αυτό γιατί το αποφεύγει; 7 χρόνια τον καλούμε και δεν έρχεται», σχολίασε. Η κ. Τσαπανίδου ανέφερε ακόμη ότι «ζούμε μέσα στον κόσμο, βλέπουμε πόσο δύσκολα περνάει και μέσα από το πρόγραμμά μας προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις», για να τονίσει, καταληκτικά, ότι «λύσεις θα δώσει κάποιος ο οποίος νιώθει τα προβλήματα, όχι κάποιος που τα κοιτάζει από μακριά και περιγράφει μια άλλη χώρα».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα