29.5 C
Athens
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

29.5 C
Athens
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Α. Σκέρτσος: Οι τέσσερις προτεραιότητες της δεύτερης κυβερνητικής θητείας

Διαβάστε επίσης

Τις τέσσερις προτεραιότητες της δεύτερης κυβερνητικής θητείας, έθεσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε σημερινή συνέντευξή του.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι σε περίπτωση επανεκλογής της Νέας Δημοκρατίας οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα εστιασθούν πρωτίστως σε τέσσερα θέματα.

– Ριζική μεταμόρφωση του κράτους ώστε να εμπεδωθεί η αξιολόγηση σε κάθε επίπεδό του, η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα, η ποιότητα στις υπηρεσίες του. Αυτό που ζήσαμε στα Τέμπη, δεν μπορεί να συμβεί ξανά ποτέ.

– Αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που γνωρίζουμε ότι στάθηκε στα πόδια του στη διάρκεια της πανδημίας. Όμως, τώρα και αυτό πρέπει να κάνει άλματα για να έχει καλύτερες υπηρεσίες και υποδομές, για να αισθάνονται την οφειλόμενη αξιοπρέπεια οι πολίτες.

– Συνέχιση δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας ώστε να μπορούμε να στηρίζουμε τα εισοδήματα και να συγκλίνουμε, επιτέλους, εισοδηματικά με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Τέλος,  εφαρμογή στεγαστικής πολιτικής που θα μειώσει το μεγάλο παράγοντα κόστους σε κάθε νοικοκυριό και εισόδημα μέσα από την αγορά νέων σπιτιών. Είναι ένα ζήτημα που αφορά πολύ τους νέους ανθρώπους να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Έχουν ήδη κατατεθεί 8.000 αιτήσεις στις τράπεζες», είπε ο ‘Α. Σκέρτσος, υπογραμμίζοντας, εξ άλλου, την κυβερνητική δέσμευση για διπλασιασμό των σχετικών πόρων.

Εξειδικεύοντας  στον κυβερνητικό απολογισμό, τόνισε ότι «1.670 ευρώ επιπλέον, έχουν μπει στην τσέπη κάθε νοικοκυριού, (του οποίου μέλος) αμείβεται με κατώτατο μισθό, χάρη στις τρεις συνεχόμενες αυξήσεις. Δεν λέμε ότι αυτό λύνει το πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση. Όντως, ο πληθωρισμός είναι υψηλός, είναι εισαγόμενος», αλλά, προσέθεσε, «εμείς δημιουργούμε συνθήκες για δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας, η οποία φέρνει περισσότερες δουλειές». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι, εκτός από το στόχο της δημιουργίας θέσεων εργασίας, είναι και εκείνος των καλύτερων αμοιβών.

Αναφερόμενος στο θέμα των τιμών, ο Άκης Σκέρτσος αναγνώρισε πως «ο πληθωρισμός προφανώς είναι ένα πρόβλημα, αλλά είναι σε φθίνουσα πορεία. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη -και αυτό έχει συμβεί, γιατί έχουμε δώσει μεγάλη μάχη να κρατήσουμε χαμηλά τα τιμολόγια ενέργειας […] δίνουμε μάχη στα σούπερ μάρκετ με το “Καλάθι του νοικοκυριού” και το Market Pass».

Σε άλλο θέμα, «η υπόθεση των Τεμπών έδειξε πόσο άνιση είναι η μάχη με το βαθύ, αναχρονιστικό κράτος, που δεν λειτουργεί με την κουλτούρα της υπευθυνότητας, της εργασιακής ευθύνης που θέλουμε να βλέπουμε σε όλες τις λειτουργίες του κράτους», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας παραθέτοντας, από την άλλη, σειρά επιτευγμάτων, όπως είπε, της παρούσας κυβέρνησης, όπως είναι η ψηφιοποίηση του κράτους, η επίλυση του θέματος με τις εκκρεμείς συντάξεις κ.α. Εν κατακλείδι, «προφανώς οι πολίτες θα κρίνουν και τα επιτεύγματα και τις αστοχίες. Εμείς αναγνωρίζουμε πού έχουμε πάει καλά και πού όχι, και όπου δεν πήγαμε καλά, θα το διορθώσουμε. Αντιθέτως η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει κανένα λάθος της […] επιλέγει μια απόλυτη ισοπέδωση, υπονομεύει εν τέλει, τη δική της πρόταση πολιτικής που καταθέτει».

«Αμετανόητος, αδιόρθωτος ο κ. Τσίπρας»

Εστιάζοντας, εν συνεχεία, την κριτική του στο πρόσωπο του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, ο ‘Α. Σκέρτσος ανέφερε: «Μας λέει πάλι ο κ. Τσίπρας για πακέτα “Θεσσαλονίκης νο2”. Το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης όχι μόνο δεν εφαρμόσθηκε, αντιθέτως έφερε νέο μνημόνιο, ύφεση, capital controls, κλειστές τράπεζες, υπερφορολόγηση -έκανε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έλεγε. Και συνεχίζει και σήμερα να κάνει ακριβώς το ίδιο. Τάζει λαγούς με πετραχήλια χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν ότι η χώρα έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Πολιτικής που έχει καταθέσει».

Κατά συνέπεια, «αυτό που διακυβεύεται με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι νέο μνημόνιο και νέα επιτήρηση. Γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα να καλυφθούν όσα υπόσχεται με τόση ελαφρότητα ο κ. Τσίπρας. ‘Αρα, είναι αμετανόητος, αδιόρθωτος -και αυτό είναι και το πρόβλημα της πολιτικής πρότασης της αντιπολίτευσης».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα