back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Βερβεσός: Το πειθαρχικό του ΔΣΑ θα καλέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη για την καταγγελία του σχετικά με δικηγόρο που βοηθά τον Κασιδιάρη

Διαβάστε επίσης

Την αντίδραση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας  προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με τον οποίο, ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης κάνει προεκλογική εκστρατεία μέσα από τις φυλακές Δομοκού, με τη βοήθεια δικηγόρων.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο κ. Βερβεσός κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να δώσει εξηγήσεις αλλά και ονόματα για τα όσα δήλωσε, διαφορετικά, όπως είπε, θα ζητήσει από τον ΔΣΑ να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες και να τον καλέσει ως μάρτυρα. Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές και κατά του διευθυντή των φυλακών Δομοκού.

«Εδώ και δύο χρόνια που ο Κασιδιάρης κάνει εκπομπές και προπαγανδίζει τις απεχθείς απόψεις του μέσα από τις φυλακές, σε κανέναν δεν έχει ιδρώσει το αυτί του να ελέγξει πως γίνεται αυτό. Και ξαφνικά , πληροφορούμαστε δια στόματος υπουργού της κυβέρνησης ότι υπάρχουν δικηγόροι που κάνουν αυτή τη δουλειά. Επειδή εμείς δεν δεχόμαστε την υπόνοια ότι μπορεί να υπάρχουν στις τάξεις μας συνάδελφοι που προβαίνουν σε τέτοιου είδους αντιδεοντολογικές συμπεριφορές, θα ζητήσω από τον πρόεδρο του πειθαρχικού συμβουλίου αυτεπάγγελτα να επιληφθεί ενώ θα καλέσουμε και την προσεχή εβδομάδα τον κ. Υπουργό και τον Διευθυντή των Φυλακών να μας πουν ποιος ή ποιοι είναι αυτοί οι δικηγόροι που κάνουν τέτοιου είδους παράνομες και μη συμβατές με τον κώδικα δεοντολογίας δικηγόρων πράξεις», τόνισε.

«Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην κρύβονται πίσω από δικηγόρους. Να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο συγκεκριμένος διευθυντής φυλακών, δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Δεν μπορούμε να πετάμε το μπαλάκι στους δικηγόρους και να παραβλέπουμε την ευθύνη που έχει η φυλακή όταν αφήνει αυτόν τον άνθρωπο να κάνει ότι κάνει και δεν ελέγχει τις συνομιλίες του», πρόσθεσε και αναρωτήθηκε: «Παρακολουθούν τα σπίτια μας, τα τηλέφωνά μας. Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΔΑΕ, παρακολουθούνται 15.000 Έλληνες πολίτες με εισαγγελική εντολή για λόγους εθνικής ασφάλεια και δεν θα παρακολουθούν τις φυλακές;»

Σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια και το δικαίωμα ή μη, των funds να πλειστηριάζουν ακίνητα τα οποία έχουν αποκτήσει με εξαγορά από τις τράπεζες, σημείωσε: «Δεν θα αφήσουμε το θέμα έτσι. Καλέσαμε τους συναδέλφους μας να καταγράψουν συγκεκριμένα περιστατικά τα οποία στη συνέχεια θα τα θέσουμε υπόψιν της Τράπεζας της Ελλάδας, να δούμε της αν θα ελέγξει κάποιος αυτούς τους ανθρώπους. Οι πλειστηριασμοί έχουν αρχίσει και φοβάμαι ότι μετά τις εκλογές, όταν θα έχει παρέλθει ο φόβος του πολιτικού κόστους, θα ενταθούν. Θα ζήσουμε φαινόμενα Βαρκελώνης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα