back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Κίνα διατηρεί τη στρατιωτική πίεση στην Ταϊβάν

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα πως κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία συνεχίζουν να επιχειρούν γύρω από τη νήσο, παρότι έχουν περάσει πλέον 24ωρα μετά την ανακοίνωση της Κίνας πως τα τριήμερα γυμνάσια που οργάνωσε ολοκληρώθηκαν.

Κατά το υπουργείο Άμυνας, συνολικά 26 αεροσκάφη και επτά πολεμικά πλοία εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ως τις 06:00 (τοπική ώρα· στη 01:00 ώρα Ελλάδας). Εξ αυτών, 14 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη πέρασαν τη διάμεση γραμμή του στενού της Ταϊβάν και εισήλθαν στην ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας (ADIZ) της νήσου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χθες Τετάρτη, το υπουργείο έκανε λόγο για 35 αεροσκάφη και οκτώ πολεμικά πλοία.

Οι συνεχιζόμενες επιδείξεις δύναμης της Κίνας μοιάζουν να έχουν σκοπό να εκφοβίσουν τις αρχές της Ταϊβάν, να διαγράψουν οποιαδήποτε προοπτική επίσημης ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της νήσου, που το Πεκίνο χαρακτηρίζει κινεζική επαρχία προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, χωρίς να αποκλείει τη χρήση βίας για αυτό, παρότι από το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου το 1949 η Ταϊπέι έχει δική της κυβέρνηση.

Τα τριήμερα γυμνάσια επισήμως τερματίστηκαν τη Δευτέρα. Επρόκειτο για την αντίδραση του Πεκίνου στη συνάντηση της εθνικίστριας προέδρου της Ταϊβάν, της Τσάι Ινγκ-γουέν, με τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Κέβιν Μακάρθι, στην Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα