back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης: Σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας αν η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης τάζοντας θέσεις σε ανεξάρτητες αρχές

Διαβάστε επίσης

Για μεθόδευση που παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών, παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και πρακτικές που πλήττουν βαθιά τη Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης με αφορμή την αποκάλυψη του αρεοπαγίτη κ. Χρήστου Τζανερρίκου ότι του προτάθηκε θέση σε ανεξάρτητη αρχή προκειμένου να παρέμβει στη διαδικασία και να λάβει θέση όταν έφτανε η υπόθεση Κασιδιάρη στην ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.

‘Όπως είπε ο κ. Ζαχαριάδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου “αν η κυβέρνηση στέλνει κορυφαίους υπουργούς να συναντάνε κορυφαίους δικαστικούς και να παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης και να τάζουν θέσεις σε ανεξάρτητες αρχές, αν δηλαδή τοποθετεί η κυβέρνηση έτσι τα στελέχη στις ανεξάρτητες αρχές, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας. Αυτός είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και στη διάκριση των εξουσιών; Αυτό είναι η προσωποποίηση του βαθέως κράτους. Αν λοιπόν είναι ψευδή τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Τζανερρίκος ας τον καταγγείλει αλλιώς είναι αντιθεσμική συμπεριφορά όπως ήταν και με την ΑΔΑΕ».

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική και στη στάση του ΠΑΣΟΚ το οποίο αποκλείει κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό είτε τον Μητσοτάκη είτε τον Τσίπρα ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα πρέπει να είναι και ο πρωθυπουργός γιατί πρέπει να υπάρχει λογοδοσία δεν είναι δημοκρατικό κάτι άλλο πρέπει να υπάρχει πολιτική και κοινωνική λογοδοσία» και πρόσθεσε: «δεν καταλαβαίνω πως το βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ θα εκλεγεί για παράδειγμα ο κ. Ανδρουλάκης και θα πηγαίνει στα κομματικά γραφεία;»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα