back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μιανμάρ: Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες από βομβιστική επίθεση σε φεστιβάλ

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 12 τραυματίστηκαν από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα έξω από παγόδα στην πόλη Λάσιο της ανατολικής Μιανμάρ.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί το μεσημέρι για το Φεστιβάλ Νερού – όπως είναι ευρύτερα γνωστές στη Δύση οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη βιρμανική πρωτοχρονιά (Thingyan).

Τρία αυτοκίνητα ανατινάχθηκαν, με αποτέλεσμα τέσσερις άνδρες να βρουν τον θάνατο και τουλάχιστον 12 άνθρωποι να τραυματιστούν, εκ των οποίων δύο σοβαρότερα, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ένας από τους διασώστες. Αξιωματούχος των δυνάμεων ασφάλειας επιβεβαίωσε στο AFP τον αριθμό των θυμάτων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε η χούντα της Μιανμάρ εναντίον του χωριού Παζί Γκι (κεντρικά) που ελέγχεται από αντικαθεστωτικές δυνάμεις, με απολογισμό περίπου 130 νεκρούς.

Μετά το πραξικόπημα του 2021, οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις έχουν ζητήσει το μποϊκοτάζ όλων των εκδηλώσεων που υποστηρίζονται από τη χούντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα