back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στα άκρα η κόντρα μεταξύ Χατζηδάκη και εργαζομένων στη ΔΥΠΑ

Διαβάστε επίσης

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και τους εργαζόμενους στη ΔΥΠΑ με αφορμή τις επιπτώσεις σε βάρος των ανέργων από τις διατάξεις του νόμου για την αναδιάρθρωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (τέως ΟΑΕΔ).

Οι εργαζόμενοι, αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις διατάξεις οι οποίες προβλέπουν ποινές διαγραφής ανέργων από τα μητρώα της ΔΥΠΑ.

Η Δοίκηση του Οργανισμού προσέφυγε δικαστικώς σε βάρος των εργαζομένων, ζητώντας παράλληλα 10.000 ευρώ από το Σωματείο των εργαζομένων και 5.000 ευρώ από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο υπουργός Εργασίας με γραπτή δήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε ότι «η απεργία στη ΔΥΠΑ γίνεται υπέρ των πονηρούληδων και των καταχραστών», προσθέτοντας ότι “στόχος είναι να παρεμποδιστεί η εφαρμογή της νομοθεσίας μιας εκλεγμένης δημοκρατικά κυβέρνησης”.
Στην συνέχεια, ο κ. Χατζηδάκης, με δηλώσεις του προειδοποίησε με παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των εργαζομένων που θα επιμείνουν στη μη εφαρμογή του νόμου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, πάντως επισημαίνουν ότι δεν προστίθενται να εφαρμόσουν το “ποινολόγιο σε βάρων των ανέργων”, κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου για προσπάθεια πρόκλησης κοινωνικού αυτοματισμού.

Η ΑΔΕΔΥ, από την πλευρά της, τάσσεται υπέρ των εργαζομένων υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι την στιγμή κατά την οποία λαμβάνονται σκληρά μέτρα σε βάρος των ανέργων, “κατασπαταλούνται πόροι της ΔΥΠΑ σε προκλητικές αυξήσεις μισθών για τον Διοικητή, τα στελέχη του και «διαφημιστικές εκστρατείες» που αποσκοπούν να μοιράσουν δημόσιο χρήμα προερχόμενο από τις εισφορές των εργαζομένων σε διάφορα ΜΜΕ”.

 

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα