back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανάσταση στους παραδοσιακούς ελληνικούς προορισμούς θα κάνουν εφέτος οι Έλληνες

Διαβάστε επίσης

Ανάσταση σε όλους τους παραδοσιακούς ελληνικούς προορισμούς θα κάνουν οι Έλληνες φέτος χαρίζοντας υψηλές πληρότητες σε αυτούς, που θα ζήσουν μέρες του 2019, παρά τα αυξημένα μεταφορικά κόστη, όπως παρατηρεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ταξιδιωτικών γραφείων Λύσανδρος Τσιλίδης.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μεγάλη κινητικότητα του εγχώριου τουρισμού οφείλεται στο γεγονός ότι μετά από 3 χρόνια η κανονικότητα επιστρέφει η κανονικότητα. Τα ξενοδοχεία είναι πλέον ανοικτά και έτσι δόθηκε η δυνατότητα στα τουριστικά γραφεία να οργανώσουν την προσφορά τους έγκαιρα.

Υψηλή ζήτηση για τα τουριστικά πακέτα των τουριστικών γραφείων

O κ. Τσιλίδης τονίζει ότι όλη αυτή η μεγάλη έξοδος των Αθηναίων προφανώς δεν είναι από οργανωμένα ταξίδια γραφεία. Οι περισσότεροι κατευθύνονται στα εξοχικά και στα πατρικά σπίτια, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της FEDHATTA ο μέσος όρος πληρότητας σε ό,τι αφορά τα τουριστικά πακέτα στο εσωτερικό της χώρας ανέρχεται στο 85%, ενώ του εξωτερικού κυμαίνεται στο 75%.

Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι το κόστος για διακοπές 4 ημερών μέσω ενός ταξιδιωτικού γραφείο εκκινεί αυτή την περίοδο από 220 ευρώ το άτομο και φτάνει και τα 520 ευρώ, ανάλογα τον προορισμό και την κατηγορία του καταλύματος. Για το θέμα του αυξημένου κόστους ο κ. Τσιλίδης σημειώνει ότι υπάρχουν νοικοκυριά που κάνουν ένα ταξίδι ανά τρία χρόνια και κάποια άλλα που κάθε χρόνο ταξιδεύουν. “Υπάρχει ένα κοινό που μπορεί να ταξιδεύει και ένα που δεν μπορεί να ταξιδέψει. Πάντοτε υπήρχαν αυτά”, σημειώνει ο κ. Τσιλίδης.

Πού θα πάνε οι Έλληνες το Πάσχα

Πρωταγωνιστής και φέτος την Κέρκυρα, η οποία είναι γνωστή για τα παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα. Σε επίπεδο εσωτερικού, τη μεγαλύτερη ζήτηση σημειώνουν το Ναύπλιο, η Καστοριά, η Πιερία, η Μεσσηνία, το Ξυλόκαστρο, τα Μετέωρα, το Πόρτο Χέλι, τα Ζαγοροχώρια αλλά και νησιωτικοί προορισμοί όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Σύρος, η Σκύρος, τα Κύθηρα.

Όσον αφορά τους προορισμούς του εξωτερικού, οι Έλληνες προκρίνουν Ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Ιταλία, η Ιβηρική Χερσόνησος, η Ν. Γαλλία, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, το Στρασβούργο, η Κύπρος, η Βιέννη, το Μπριζ αλλά και την Αμερική. Επιπλέον, τα Ιεροσόλυμα, η Κωνσταντινούπολη και η Αίγυπτος, λόγω των Πατριαρχείων τους, αποτελούν για άλλη μια χρονιά πόλο έλξης των Ελλήνων, στο πλαίσιο του θρησκευτικού ιδεώδους . Στο σημείο αυτό ο κ. Τσιλίδης αναφέρει ότι τα οργανωμένα ταξίδια του εξωτερικού που διοργανώνουν τα τουριστικά γραφεία έχουν φτάσει το 75% του 2019, ενώ έχουν ανακάμψει και τα ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΠΟΞ, η πληρότητα των ανοικτών ξενοδοχείων των περισσότερων πασχαλινών προορισμών της χώρα θα κινηθεί την περίοδο του Πάσχα από 70% έως 90, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα αγγίξουν και το 100%.

Υψηλή πληρότητα σε σχεδόν όλους τους προορισμούς της χώρας

Κέρκυρα, Μύκονος, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος θα πρωταγωνιστήσουν στις τουριστικές ροές φέτος το Πάσχα, ωστόσο οι περισσότεροι ελληνικοί προορισμοί ποντάρουν τις μέρες του Πάσχα να αυξήσουν τις τουριστικές ροές τους και να μπουν με το δεξί στην νέα τουριστική σαιζόν.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήμαρχοι από ελληνικούς προορισμούς δίνουν το στίγμα της τουριστικής κίνησης τις μέρες του Πάσχα.

Τήνος: 90% πληρότητα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

“Όπως κάθε χρόνο, η φετινή κίνηση προς Τήνο βαίνει συνεχώς αυξανόμενη. Ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα, σύμφωνα με στοιχεία των επαγγελματικών συλλόγων, στα μεν ενοικιαζόμενα δωμάτια η πληρότητα φτάνει το 90%, στα δε ξενοδοχεία είναι αυτή τη στιγμή στο 80%, σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Σιώτος. Αξιοσημείωτο είναι ότι, πέρα από τους Έλληνες ταξιδιώτες, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί και από επισκέπτες από Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία, αναφέρει ο δήμαρχος Τήνου.

Ελαφόνησος: Τους ετεροδημότες περιμένει για το Πάσχα το νησί

Το δεύτερο 15μερο του Απριλίου υπάρχουν αρκετές online κρατήσεις, περισσότερες από προηγούμενα έτη από αγορές του εξωτερικού. Ήδη στην Ελαφόνησο έχουν ανοίξει αρκετά καταστήματα εστίασης, ακόμα και από την Καθαρά Δευτέρα , για πρώτη φορά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Αυτό το διάστημα και για τις ημέρες του Πάσχα αναμένονται και ετεροδημότες να εορτάσουν στο νησί, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήμαρχος του νησιού Έφη Λιάρου.

Αρχαία Ολυμπία: Στο 100% η πληρότητα στα καταλύματα

Η πληρότητα στα καταλύματα της Αρχαίας Ολυμπίας τη Μεγάλη Δευτέρα βρισκόταν περίπου στο 70% και είναι βέβαιο ότι μέχρι το Μεγάλο Σάββατο θα έχει φτάσει το 100%, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο. Αυτό γίνεται διότι η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή να επισκεφτεί κανείς την Αρχαία Ολυμπία. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι διάλεξαν να δημιουργήσουν αυτό το σπουδαίο ιερό σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, όπως άρμοζε στον πρώτο των θεών τους, τον Δία. Έτσι, μια πασχαλινή επίσκεψη στην περιοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας δεν έχει σημείο αναφοράς μόνο το πλούσιο ιστορικό και αρχαιολογικό απόθεμα, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της περιοχής.

Πάρος: Χιλιάδες και φέτος οι επισκέπτες στο νησί το Πάσχα

H Πάρος είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί και φέτος τους χιλιάδες επισκέπτες που θα επιλέξουν να ζήσουν το Πάσχα του 2023 στο υπέροχο νησί μας, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού Μάρκος Κωβαίος. Το φυσικό τοπίο, η ιερή κατάνυξη, οι παραδόσεις, τα έθιμα που αναβιώνουν και η ξακουστή παριανή φιλοξενία εγγυώνται ότι οι επισκέπτες μας θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία που θα έχει θέση για πάντα στις αναμνήσεις τους.

Οι επιχειρήσεις καταλυμάτων και εστίασης έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να φιλοξενήσουν με άρτιο τρόπο όσους έρθουν στο νησί ενώ και η Δημοτική Αρχή έχει εργαστεί σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε η Πάρος να είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τους φίλους επισκέπτες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα ασφάλειας, υγείας και καθαριότητας, υπογραμμίζει ο κ. Δήμαρχος.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα