back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αποφυλακίστηκε με «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή

Διαβάστε επίσης

«Ευχαριστώ πολύ με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου», ήταν η πρώτη δήλωση  της κατηγορούμενης στο σκάνδαλο Qatar Gate Ελληνίδα ευρωβουλευτού  Εύα Καϊλή μετά από την απελευθέρωσή της με βραχιολάκι από τις φυλακές Χάρεμ των Βρυξελλών.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έφτασε στο σπίτι της στις Βρυξελλες οπου αθ παραμείνει υπό περιοριστικά μέτρα με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον δικηγόρο της Μ. Δημητρακόπουλο.

Λίγο πριν τις 12 ώρα Ελλάδος, οι πόρτες των φυλακών του Χάρεν άνοιξαν και ένα αμάξι με φιμέ τζάμια βγήκε και επιτάχυνε, ενώ τηλεοπτικές κάμερες και δημοσιογράφοι κατέγραφαν τη στιγμή.

Η κα Καϊλή αποφυλακίζεται με βραχιολάκι μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών του Βελγίου και αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι της στις Βρυξέλλες.

Βάσει νόμου, η Εύα Καϊλή θα μπορεί να μετακινείται για να πάει δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα. Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή ίντερνετ εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών που φαίνεται ότι δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.

Της έχει απαγορευτεί η εξόδος στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο. Μέ γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatargate.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είναι η τελευταία από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου διαφθοράς Qatar Gate που παρέμενε, εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, στις φυλακές του Χάρεν.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός της δεν βρέθηκαν δακτυλικά της αποτυπώματα στα χρήματα που φαίνεται να πέρασαν από τα χέρια τoυ Αντόνιο Παντσέρι  και του συντρόφου της Φραντσεσκο Τζόρτζι  το διάστημα 2018 – 2022, κυρίως σε μετρητά και προέρχονταν από το Κατάρ, από το Μαρόκο και από την Μαυριτανία.

Η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία, μεταξύ των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο, που παρέμενε σε φυλακή του Βελγίου. Μετά τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση αφέθηκε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο θεωρούμενος «εγκέφαλος» του Qatargate που συνεργάστηκε με τις Αρχές,  ενώ ακολούθησε και η αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα