back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08.00

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος για το Πάσχα. Σε ισχύ από τις 6 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα η απαγόρευση κυκλοφορίας των μεγάλων φορτηγών στις εθνικές οδούς.

Από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών έχουν περάσει ως το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 270.000 αυτοκίνητα.

Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πόλη με κάθε μέσο.

Πληρότητα άνω του 90% στα πλοία που αναχωρούν από τα λιμάνια της Αττικής. Ως την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να εκτελεστούν 46 δρομολόγια. Με 100% πληρότητα τα υπεραστικά λεωφορεία στα ΚΤΕΛ Κηφισού, κυρίως για Πελοπόννησο.

Νέα δρομολόγια στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο ξεκινούν από σήμερα, στις διαδρομές Αθήνα-Μέγαρα και Αθήνα-Κιάτο.

Σήμερα, Μ. Παρασκευή, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τη 1:00 μμ έως τις 7:00 το απόγευμα.

Δραματική προειδοποίηση απηύθυνε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι, αναφερόμενος στον κίνδυνο πυρηνικής καταστροφής στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας.

«Αν δεν ενεργήσουμε για να προστατεύσουμε τον σταθμό, η τύχη μας θα τελειώσει αργά ή γρήγορα, με δυνητικά σοβαρές συνέπειες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών κοντά στις εγκαταστάσεις.

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε σφοδρές επιθέσεις στη πόλη Μπαχμούτ, στο ανατολικό μέτωπο, και βομβάρδισε τη Χερσώνα, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Κίεβο.

Αποφυλακίζεται στις 11 το πρωί ώρα Βρυξελλών η Εύα Καϊλή, καθώς το «βραχιολάκι» που αναζητούνταν βρέθηκε για να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ειδοποιητήρια από την εφορία θα λάβουν αμέσως μετά το Πάσχα περίπου 200.000 φορολογούμενοι, προκειμένου να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις οφειλών των 72 και 120 δόσεων, καθώς πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Για την επανένταξη στις ρυθμίσεις απαιτείται η καταβολή διπλής δόσης έως τις 31 Ιουλίου.

Συνεχίζονται και σήμερα το πρωι οι έρευνες στο λιμάνι της Σύρου, μετά την αναφορά χθες το απόγευμα από ρυμουλκό ότι εντοπίστηκε στη θάλασσα σορός παιδιού. Τα πλοία που εισέρχονται στο λιμάνι ή αναχωρούν από το νησί, πλέουν με ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή.

Σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:23 τα μεσάνυχτα, 16 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζακύνθου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές του νομού Ηλείας.

Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο ποδοσφαιριστής Μπόρις Κλέιμαν, που κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη μαθήτρια από το Βέλγιο μέσα σε μπαρ στο Κολωνάκι.

Εξιτήριο πήραν χθες από τα νοσοκομεία που νοσηλεύονταν η 36χρονη Δάφνη και η 26χρονη Ανυσία, 44 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η Δάφνη επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου Intercity μαζί με τον σύντροφό της, ο οποίος δεν τα κατάφερε. «Έπεφταν πάνω μου καύτρες, σκεφτόμουν πως ήταν ένα κακό όνειρο», είπε στην ΕΡΤ, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές μετά τη σύγκρουση.

Ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε τον «ακραίο και επικίνδυνο», όπως τον χαρακτήρισε, νόμο για την απαγόρευση της άμβλωσης μετά την έκτη εβδομάδα κύησης, που υιοθετήθηκε στη Φλόριντα.

Ο νόμος πέρασε στο πολιτειακό κοινοβούλιο και αναμένεται να υπογραφτεί από τον ανερχόμενο αστέρα της αμερικανικής λαϊκιστικής δεξιάς –και πιθανό υποψήφιο για την προεδρία– Ρον ΝτεΣάντις, που έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως σκοπεύει να τον επικυρώσει.

Στα χέρια των αμερικανικών αρχών ο 21χρονος που θεωρείται υπεύθυνος για τη διαρροή των διαβαθμισμένων εγγράφων του Πενταγώνου.

Πρόκειται για τον Τζακ Ντάγκλας Τεσέιρα, μέλος της Αεροπορικής Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης, επιβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ.

Συνελήφθη στο Νορθ Ντάιτον, μια αγροτική κοινότητα νότια της Βοστώνης. Θεωρείται επικεφαλής του Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας με 20-30 μέλη, τα οποία μοιράζονταν την αγάπη τους για όπλα, ρατσιστικά μιμίδια και βιντεοπαιχνίδια.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας επιβεβαίωσαν ότι η χώρα δοκίμασε χθες ένα νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στερεού καυσίμου. Η Πγιονγιάνγκ λέει ότι ο πύραυλος θα αλλάξει την στρατηγική αποτροπή της χώρας και την ικανότητα πυρηνικής αντεπίθεσης.

Η Σεούλ εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα θα χρειαστεί χρόνο για να αποκτήσει πλήρη έλεγχο αυτής της τεχνολογίας.

Σε αναμέτρηση για την 34η αγωνιστική της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός κέρδισε στο ΣΕΦ με 86-78 τη Μπασκόνια και τερμάτισε στην πρώτη θέση της κατάταξης κανονικής περιόδου.

Το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο την ΑΕΚ πήρε ο ΠΑΟΚ που ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Λαμία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές σήμερα στην Αττική. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα