back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11.00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακά προβλήματα αυτή την ώρα στην έξοδο της Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, λόγω σύγκρουσης οχημάτων.

Ομαλή η ροή προς Αφίδνες μετά από αυτό το σημείο.

Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου, με προβλήματα ανά διαστήματα στον Ασπρόπυργο, στο ύψος των διοδίων Ελευσίνας και στα Μέγαρα.

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα η Τροχαία για την έξοδο του Πάσχα, που φέτος είναι μαζικότερη. Ως τις 4 το απόγευμα απαγορεύεται η κυκλοφορία των μεγάλων φορτηγών στις εθνικές οδούς.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο αριθμός των οχημάτων που έφυγαν από την Αττική είναι αυξημένος, σε σχέση με πέρυσι.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα ως τις 6 σήμερα το πρωί, πέρασαν από Κόρινθο και Λαμία περισσότερα από 311.000 αυτοκίνητα.

Όσον αφορά τα μέσα μεταφοράς, οι πληρότητες ξεπερνούν και τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Η έξοδος με πλοία είναι αυξημένη 25-30%. Η μεγαλύτερη πληρότητα, σε ποσοστό 95%, καταγράφεται στα πλοία που αναχωρούν για Κυκλάδες.

Στο κόκκινο η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, που φέτος έχει αυξηθεί κατά 40%. Έχουν προγραμματιστεί επιπλέον δρομολόγια κυρίως για Πελοπόννησο, ενώ έχει εκτοξευτεί η ζήτηση και για Θεσσαλονίκη, αφού μετά το δυστύχημα των Τεμπών οι επιβάτες προτιμούν το λεωφορείο για τη μετακίνησή τους.

Όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια, σύμφωνα με την Aegean οι πληρότητες ξεπερνούν το 90% στις αναχωρήσεις από Αθήνα και το 95% από Θεσσαλονίκη στο δίκτυο εσωτερικού.

Στον σιδηρόδρομο, προστίθενται από σήμερα νέα δρομολόγια στον προαστιακό, στις διαδρομές Αθήνα-Μέγαρα και Αθήνα-Κιάτο.

Ανοιχτή σήμερα, Μ. Παρασκευή, η αγορά από τη 1 μετά το μεσημέρι ως τις 7 το απόγευμα.

Στη Βαρβάκειο, το αρνί και το κατσίκι διατίθενται προς 9.90 ευρώ το κιλό, ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία οι τιμές φθάνουν τα 12 με 14 ευρώ.

Ακριβότερα φέτος κατά 10% έως 20% τα προϊόντα για το πασχαλινό τραπέζι.

Έκτακτα μέτρα και σχέδια για την πιθανότητα black out την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα εκπονούν ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως αναφέρουν πηγές, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία της ζήτησης τις ημέρες των αργιών, ούτε και την πορεία της προσφοράς καθώς εξαρτάται από αστάθμητους παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες.

Ο κίνδυνος διακοπών ρεύματος παρουσιάζεται για πρώτη φορά φέτος λόγω της αυξημένης συμμετοχής των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας.

“Ραβασάκια” στον προσωπικό τους λογαριασμό στο taxis θα λάβουν μετά το Πάσχα περισσότεροι από 200.000 οφειλέτες για επανένταξη στις ρυθμίσεις οφειλών των 72 και 120 δόσεων.

Όσοι ανταποκριθούν θα πρέπει έως τα τέλη Ιουλίου να υποβάλουν στην εφορία σχετικό αίτημα και να καταβάλουν προκαταβολικά δύο δόσεις μέσα σε τρεις ημέρες από την υποβολή και έγκριση της αίτησης.

Οι οφειλέτες που έχουν κι άλλα αρρύθμιστα χρέη υποχρεούνται μέσα σε ένα μήνα από την επικύρωση της αναβίωσης να τα εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

Δραματική προειδοποίηση απηύθυνε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι, για τον κίνδυνο πυρηνικής καταστροφής στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας, λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών στην περιοχή.

«Αν δεν ενεργήσουμε για να προστατεύσουμε τον σταθμό, η τύχη μας θα τελειώσει αργά ή γρήγορα», ανέφερε.

Νέα μηνύματα της Δύσης προς την Κίνα για τον ρόλο της στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Θα πρέπει να καλέσει την επιτιθέμενη Ρωσία να σταματήσει τις εχθροπραξίες, είπε από το Πεκίνο όπου βρίσκεται η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ.

Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με το Βερολίνο, οι δύο χώρες είναι εταίροι και όχι αντίπαλοι, δήλωσε ο Κινέζος ομόλογός της, Τσιν Γκανγκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Για το θέμα της Ουκρανίας, ο Τσιν σημείωσε ότι η Κίνα συνεχίζει να εργάζεται για την ειρήνη, διαμηνύοντας πως όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην κρίση θα πρέπει να παραμείνουν αντικειμενικά.

Θα ήταν πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο για την Ευρώπη να εμπιστευτεί την Κίνα, αν αυτή δεν προσπαθήσει να βρεθεί πολιτική λύση στην κρίση στην Ουκρανία, τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ. Οι δηλώσεις του αυτές θα γίνονταν από το Πεκίνο, ωστόσο η επίσκεψή του ακυρώθηκε, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοιό.

Περιστατικό με πυροβολισμούς λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στα Άνω Λιόσια, στη συμβολή των οδών Φυλής και Βλαστού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άνδρας που οδηγούσε ένα ασημί αυτοκίνητο πυροβόλησε τρεις φορές κατά δύο ατόμων που επέβαιναν σε ένα κόκκινο όχημα. Αμέσως μετά, ο δράστης εμβόλισε περιπολικό στην προσπάθειά του να διαφύγει. Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην οδό Αναγεννήσεως. Η αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη και είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Πριν από το συμβάν, άγνωστοι είχαν πυροβολήσει κατά του σπιτιού του στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τρεις ανήλικοι και ένας 18χρονος, για εμπρησμούς σε 36 κάδους απορριμμάτων στο Αγρίνιο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση της εποπτείας τους.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές σήμερα στην Αττική. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα