back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης αναμένει σήμερα η Ορθοδοξία. Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα, με ειδική πτήση της AEGEAN, χωρίς κόστος για το ελληνικό δημόσιο.

Θα Το παραλάβει από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης. Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περίπου στις 7 και μισή το απόγευμα. Θα ακολουθήσει, αεροπορικώς, η μεταφορά του στην Ελληνική επικράτεια.

Σε κλίμα κατάνυξης έγινε χθες βράδυ η περιφορά του Επιταφίου σε όλη τη χώρα. Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην Τήνο παρακολούθησε την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του. Σε χωριό της Κέρκυρας, με την οικογένειά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Στη Λαμία ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας,. Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Βελόπουλος, στην Αίγινα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Εορταστικό και σήμερα Μεγάλο Σάββατο το ωράριο των καταστημάτων για τις τελευταίες Πασχαλινές αγορές. Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Τα Supermarket θα είναι ανοικτά ως τις 7 ή τις 8 το βράδυ, αναλόγως την επωνυμία. Ανοιχτή έως το απόγευμα θα είναι η Βαρβάκειος Αγορά.

Εορταστικά γεύματα αγάπης, με μαγειρίτσα, σε όλες τις δομές φιλοξενίας, αλλά και σε ανθρώπους που βρίσκονται στον δρόμο, θα μοιράσει σήμερα ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης. Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, το εορταστικό τραπέζι για τους αστέγους και όσους φιλοξενούνται στις δομές της πόλης και στρωθεί στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, Εχελιδών & Πειραιώς 144. Το τραπέζι θα πλαισιωθεί από παραδοσιακό γλέντι, συνοδεία ζωντανής ορχήστρας του σολίστ του μπουζουκιού, Σπύρου Πολυκανδριώτη.

Κορυφώθηκε χθες η έξοδος των εκδρομών του Πάσχα. Μόνο χθες πέρασαν τα διόδια της Κορίνθου σχεδόν 48.000 οχήματα ενώ από την εθνική Αθηνών – Λαμίας 37.000. Το αδιαχώρητο και στα λιμάνια της Αττικής, όπως και στους σταθμούς των ΚΤΕΛ, όπου χρειάστηκαν περισσότερα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, ο καιρός θα είναι βροχερός το Πάσχα, κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, τα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Ελλάδα και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο όπου αναμένεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες .

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως έχει πάρει την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για την επανεκλογή του στις εκλογές του 2024. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν “σχετικά σύντομα” είπε.

Ο Ρεπουμπλικάνος, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις, σήμερα στην Αττική, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα