back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου, πολυκατοικίας, στην οδό Φραγκούλη Φουτρή, στην Ελευσίνα.

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από τους πυροσβέστες από τον 5ο όροφο. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Αυξημένη και σήμερα η κίνηση στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, όπου αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα. Η έξοδος κορυφώθηκε χθες και ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Μόνο χθες πέρασαν τα διόδια της Κορίνθου σχεδόν 48.000 οχήματα ενώ από την εθνική Αθηνών – Λαμίας 37.000. Το αδιαχώρητο και στα λιμάνια της Αττικής, όπως και στους σταθμούς των ΚΤΕΛ, όπου χρειάστηκαν περισσότερα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, ο καιρός θα είναι βροχερός αύριο, Πάσχα, κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, τα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Ελλάδα και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο όπου αναμένεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Εορταστικό και σήμερα Μεγάλο Σάββατο το ωράριο των καταστημάτων για τις τελευταίες Πασχαλινές αγορές. Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Τα Supermarket θα λειτουργήσουν ως τις 7 ή τις 8 το βράδυ, αναλόγως την επωνυμία. Ανοιχτή έως το απόγευμα θα είναι η Βαρβάκειος Αγορά.

Εορταστικά γεύματα αγάπης, με μαγειρίτσα, σε όλες τις δομές φιλοξενίας, αλλά και σε ανθρώπους που βρίσκονται στον δρόμο, θα μοιράσει σήμερα ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης. Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, το εορταστικό τραπέζι για τους αστέγους και όσους φιλοξενούνται στις δομές της πόλης και στρωθεί στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, Εχελιδών & Πειραιώς 144.

Με ειδική πτήση της AEGEAN, χωρίς κόστος για το ελληνικό δημόσιο, θα μεταφερθεί στην Ελλάδα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Θα Το παραλάβει από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης. Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περίπου στις 7 και μισή το απόγευμα. Θα ακολουθήσει, αεροπορικώς, η μεταφορά του στην Ελληνική επικράτεια.

Στην περιφέρεια θα εορτάσει το Πάσχα η πολιτική ηγεσία. Στην Τήνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην Κέρκυρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Στη Λαμία ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας,. Σε Θεσσαλονίκη και Αίγινα οι επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης και ΜέΡΑ25 Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης.

Νόμο που θεσπίζει την ηλεκτρονική στρατολόγηση υπέγραψε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο νέος νόμος προβλέπει ότι ένας έφεδρος θα μπορεί στο εξής να επιστρατευτεί μέσω μιας διαδικτυακής πύλης, και ακόμα, εάν η εντολή παραδοθεί σε έναν τρίτο. Έως σήμερα, οι κλητεύσεις έπρεπε υποχρεωτικά να παραδίδονται στα χέρια τους. Η εφορία, τα πανεπιστήμια και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί θα έχουν καθήκον να παρέχουν τα προσωπικά στοιχεία των επιστρατεύσιμων. Τα μέτρα αυτά αφορούν επίσης Ρώσους που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους και εργάζονται εξ αποστάσεως. Η προηγούμενη επιστράτευση, τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε προκαλέσει τη φυγή δεκάδων χιλιάδων Ρώσων στο εξωτερικό.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις, σήμερα στην Αττική, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα