back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

“Καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και προκοπή σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, σε όλο τον κόσμο” εύχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα.

Με κατάνυξη ακούστηκε σε όλους τους ναούς της χώρας το Ανάστα ο Θεός. Η πρώτη Ανάσταση συνοδεύτηκε με κρότους και εκκωφαντικό θόρυβο από τους πιστούς στον Άγιο Κωνσταντίνο στην Ομόνοια, με τους πολυελαίους να σείονται, συμβολίζοντας τη νίκη της ζωής επί του θανάτου.

Το έθιμο με τους μπότηδες αναβιώνει αυτή την ώρα στην Κέρκυρα. Χιλιάδες οι επισκέπτες που παρακολουθούν το σπάσιμο των κανατιών στην Σπιανάδα, στην καρδιά της πόλης.

Πανηγυρική ήταν και φέτος η έξοδος του ιερέα από την Ωραία Πύλη, στο ναό της Ευαγγελίστριας στη Χίο. Το νησί έχει γίνει και πάλι πόλος έλξης λόγω του ρουκετοπόλεμου. Το έθιμο θα αναβιώσει το βράδυ στο Βροντάδο, και φέτος θα κινηματογραφηθεί σε πραγματικό χρόνο και θα μεταδοθεί απευθείας στη μεγαλύτερη σφαίρα θεάματος στον κόσμο, την MSG, στο Las Vegas.

Γεμάτο κόσμο και το Λεωνίδιο στην Αρκαδία, όπου εκατοντάδες επισκέπτες έχουν καταφθάσει για να απολαύσουν την εικόνα των υψωμένων αερόστατων στον ουρανό, το βράδυ της Ανάστασης.

Με ειδική πτήση της AEGEAN θα μεταφερθεί το απόγευμα στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα, το Άγιο Φως. Θα Το παραλάβει από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης. Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περίπου στις 7 και μισή το απόγευμα. Θα ακολουθήσει, αεροπορικώς, η μεταφορά του στην Ελληνική επικράτεια.

Στην περιφέρεια θα εορτάσει το Πάσχα η πολιτική ηγεσία. Στην Τήνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην Κέρκυρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Στη Λαμία ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας,. Σε Θεσσαλονίκη και Αίγινα οι επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης και ΜέΡΑ25 Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης.

Εορταστικό και σήμερα Μεγάλο Σάββατο το ωράριο των καταστημάτων για τις τελευταίες Πασχαλινές αγορές. Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Τα Supermarket θα λειτουργήσουν ως τις 7 ή τις 8 το βράδυ, αναλόγως την επωνυμία. Ανοιχτή έως το απόγευμα θα είναι η Βαρβάκειος Αγορά. Όπως δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου Ανδρέας Νιώτης, η τιμή στα αμνοερίφια, κυμαίνεται στα 10 ευρώ το κιλό. Αυξημένη είναι η κίνηση κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.

Εορταστικά γεύματα αγάπης, με μαγειρίτσα, σε όλες τις δομές φιλοξενίας, αλλά και σε ανθρώπους που βρίσκονται στον δρόμο, θα μοιράσει σήμερα ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης. Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, το εορταστικό τραπέζι για τους αστέγους και όσους φιλοξενούνται στις δομές της πόλης και στρωθεί στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, Εχελιδών & Πειραιώς 144.

Αυξημένη και σήμερα η κίνηση στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, όπου αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα. Η έξοδος κορυφώθηκε χθες και ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, ο καιρός θα είναι βροχερός αύριο, Πάσχα, κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, τα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Ελλάδα και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο όπου αναμένεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες .

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπέγραψε τις πρώτες πρωινές ώρες τον νόμο για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, που προβλέπει την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη. O Γάλλος πρόεδρος υπέγραψε τον νόμο λίγες ώρες μετά το πράσινο φως που άναψε μεν το Συνταγματικό Δικαστήριο για τη μεταρρύθμιση, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αν και σημείωσε ότι ορισμένα άρθρα της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης έχουν νομικά ελαττώματα.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις στην Αττική, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα