back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των κρίκων κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αττάλεια.

Ο «άρχοντας των κρίκων» έκανε μία βελτιωμένη προσπάθεια, συγκριτικά με τον προκριματικό, βαθμολογήθηκε με 14.733 και κατέκτησε την τρίτη θέση.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η λειτουργία της Αφής του Αγίου Φωτός. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ λίγο πριν τις τρεις εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα δέσμη με 33 κεριά και μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές.

Μετά την Αφή, ο Πατριάρχης παραδίδει το Ανέσπερο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ θα το μεταφέρει από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα. Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περίπου στις 19:30 με αεροσκάφος της AEGEAN, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Εορταστικά γεύματα αγάπης, με μαγειρίτσα, σε όλες τις δομές φιλοξενίας, αλλά και σε ανθρώπους που βρίσκονται στον δρόμο, θα μοιράσει σήμερα ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης. Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, το εορταστικό τραπέζι για τους αστέγους και όσους φιλοξενούνται στις δομές της πόλης και στρωθεί στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, Εχελιδών & Πειραιώς 144.

“Καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και προκοπή σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, σε όλο τον κόσμο” εύχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Τήνο όπου θα εορτάσει το Πάσχα.

Στην Κέρκυρα για το Πάσχα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αντάλλαξε ευχές με πολίτες και συνομίλησε με μέλη του κόμματός του.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Συνάντησε πολίτες και αντάλλαξε ευχές και με υποψηφίους βουλευτές του κόμματός του.

Καλή Ανάσταση από τη Λαμία όπου βρίσκεται για το Πάσχα ευχήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Έξι νεκροί και έξι βαριά τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του τροχαίου που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, στο ρεύμα προς Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που μετέφερε 11 άτομα, παράτυπους μετανάστες και τον διακινητή τους, για να αποφύγει έλεγχο της τροχαίας μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Αποτέλεσμα ήταν να συγκρουστεί μετωπικά με άλλο ΙΧ που οδηγούσε 46χρονος Έλληνας από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος επίσης κατέληξε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Τουλάχιστον τρεις άμαχοι είναι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) στο Σουδάν, όπως ανακοίνωσε μία τοπική ιατρική οργάνωση.

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε για τον άμεσο τερματισμό της πολεμικής βίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Ζοζέφ Μπορέλ κάλεσε σήμερα όλες τις εμπλεκόμενες δυνάμεις στην κλιμάκωση της βίας στο Σουδάν να σταματήσουν άμεσα την άσκηση βίας,ενώ σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει πως όλο το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα είναι ασφαλές, ενώ έχει γίνει σχετική καταμέτρησή του.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις, για αύριο Κυριακή του Πάσχα, παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα