back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να φτάσει στο Ελευθέριος Βενιζέλος η ειδική πτήση της AEGEAN που μεταφέρει από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως συνοδεία του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη.

Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ θα το μεταφέρει στο Μετόχι του παναγίου Τάφου στην Πλάκα και από εκεί θα μεταλαμπαδευτεί σε όλες τις εκκλησίες της Αττικής και των γύρω νομών. Παράλληλα, ξεκίνησε η μεταλαμπάδευσή του με προγραμματισμένες πτήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Τουλάχιστον τρεις άμαχοι είναι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) στο Σουδάν, όπως ανακοίνωσε ιατρική οργάνωση.

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε για τον άμεσο τερματισμό της πολεμικής βίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Ζοζέφ Μπορέλ κάλεσε σήμερα όλες τις εμπλεκόμενες δυνάμεις να σταματήσουν άμεσα την άσκηση βίας, ενώ σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει πως όλο το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα είναι ασφαλές, ενώ έχει γίνει σχετική καταμέτρησή του.

Έξι νεκροί και έξι βαριά τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του τροχαίου που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, στο ρεύμα προς Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που μετέφερε 11 άτομα, παράτυπους μετανάστες και τον διακινητή τους, για να αποφύγει έλεγχο της τροχαίας μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Αποτέλεσμα ήταν να συγκρουστεί μετωπικά με άλλο ΙΧ που οδηγούσε 46χρονος Έλληνας από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος επίσης κατέληξε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Ένα εορταστικό τραπέζι για όλους τους άστεγους συμπολίτες μας θα «στρώσει» αύριο Κυριακή του Πάσχα το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Στο μεγάλο ανοιχτό γεύμα, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ Εχελιδών & Πειραιώς 144, έχουν προσκληθεί όλοι όσοι φιλοξενούνται στις δομές της πόλης, καθώς και συμπολίτες μας που εξακολουθούν να ζουν στους δρόμους της Αθήνας. Το τραπέζι θα πλαισιωθεί από παραδοσιακό γλέντι, που διοργανώνει ο δήμος, συνοδεία ζωντανής ορχήστρας του σολίστ του μπουζουκιού, Σπύρου Πολυκανδριώτη.

“Καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και προκοπή σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, σε όλο τον κόσμο” εύχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Τήνο όπου θα εορτάσει το Πάσχα.

Την ευχή να ακολουθήσουν κι άλλες «αναστάσεις», προσωπικές και συλλογικές, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα που βρίσκεται για το Πάσχα.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Συνάντησε πολίτες και αντάλλαξε ευχές και με υποψηφίους βουλευτές του κόμματός του.

Καλή Ανάσταση από τη Λαμία όπου βρίσκεται για το Πάσχα ευχήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Φρικτό θάνατο βρήκε μια 68χρονη γυναίκα μετά από επίθεση αγέλης σκύλων μέσα σε μάντρα με «σκραπ» στα Άνω Λιόσια. Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, σε χώρο όπου στεγάζεται η επιχείρηση, στη θέση Σκαλιστήρι στα λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Με πιο αραιά δρομολόγια, λειτουργούν ως και τη Δευτέρα του Πάσχα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ειδικά για απόψε, Μ. Σάββατο, οι τελευταίοι συρμοί του τραμ και του μετρό θα αναχωρήσουν γύρω στις 10 και μισή το βράδυ. Ανάλογες τροποποιήσεις και σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των κρίκων κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αττάλεια. Ο «άρχοντας των κρίκων» έκανε μία βελτιωμένη προσπάθεια, συγκριτικά με τον προκριματικό, βαθμολογήθηκε με 14.733 και κατέκτησε την τρίτη θέση.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις, για αύριο Κυριακή του Πάσχα, παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα